CARE VA FI PRIMUL MECI DIN ROMÂNIA CU VAR. RĂZVAN BURLEANU A FĂCUT ANUNȚUL OFICIAL

Distribuie pe:

Răzvan Burleanu a dezvăluit, în cadrul unei conferințe de presă, în ce stadiu se află implementarea arbitrajului video în România. După o lungă perioadă de timp, sistemul de arbitraj video asistat va fi testat în totalitate la meciurile din Liga 1, în luna aprilie a anului viitor. Chiar dacă au existat zvonuri că va exista VAR chiar din play-off, președintele FRF a spus că acest lucru nu este posibil. Răzvan Burleanu a declarat că, cel mai probabil, prima partidă cu VAR din România va fi Supercupa, din luna iulie.

Șeful FRF a mai spus că etapa de pregătire offline a arbitrilor a luat sfârșit, iar din luna ianuarie, arbitrii vor trece la meciurile live, însă fără a avea contact cu omul de la centrul terenului. Mai mult decât atât, Răzvan Burleanu a explicat că există posibilitatea ca finala Cupei României să aibă VAR, dar acest lucru are nevoie de aprobarea FIFA. “În luna ianuarie, vom putea să trecem la următoarea fază. Până acum, am finalizat etapa de pregătire offline a arbitrilor. În ianuarie, vom avea jocuri live, dar fără contact cu arbitrul din teren, iar în luna aprilie, vom avea primele meciuri în care VAR-ul va fi testat în integralitatea sa. Pot să vă spun astăzi că primul meci cu certitudine care va beneficia de asistență video în arbitraj va fi Supercupa României din iulie 2022 și că 100% toată ediția de campionat de Liga 1 din sezonul competițional 2022-2023 va beneficia de asistență video. Nu vă ascund că există și acest scenariu în ceea ce privește utilizarea VAR-ului și pentru finala de Cupă a României, din 19 mai, dar nu avem, în momentul de față, toate elementele de garanție în ceea ce privește validarea FIFA. FIFA ne-a validat fiecare etapă din toate cele parcurse până acum. De aceea, și această certitudine că, din iulie 2022, vom avea această implementare de asistență video în arbitraj”, a declarat Răzvan Burleanu, la conferința de presă. (S.C.)

STEPHEN CURRY A DOBORÂT RECORDUL DE COȘURI DE TREI PUNCTE ÎN NBA

Baschetbalistul Stephen Curry de la Golden State Warriors a stabilit un record de coșuri de trei puncte, 2.977, în partida câștigată, marți, cu 105-96, în deplasare cu New York Knicks, informează NBA.

Precedentul record era deținut de Ray Allen, fost jucător la Milwaukee Bucks, Seatle Supersonics, Boston Cetics și Miami Heat, din 2011. Allen a reușit în carieră 2.973 de coșuri de trei puncte.

Curry, 33 de ani, a înscris coșul cu numărul 2.974 în primul sfert al meciului de la Madison Square Garden. Imediat, coechipierii lui au comis un fault, apoi s-a cerut time out, pentru a sărbători reușita lui Curry. Acum, jucătorul de la Golden State are 2.977 de coșuri de trei puncte, după ce a reușit cinci astfel de aruncări marți. În total, el a marcat 22 de puncte la New York. Cele mai multe coșuri de trei puncte, 402, le-a înregistrat în sezonul 2015/2016. Ținta de 3.000 de coșuri va fi depășită în curând de Curry, care a stabilit recordul într-un număr mult mai mic de meciuri jucate în NBA, 789, față de 1.300, Allen. Cel mai bun aruncător de la distanță din NBA a jucat în cariera de profesionist numai la Golden State Warriors (13 sezoane), echipă cu care a câștigat trei campionate, în 2015, 2017 și 2018. În 2015 și 2016 a fost declarat cel mai bun jucător al sezonului. El nu a evoluat în naționala SUA la Jocurile Olimpice, dar a făcut-o la Campionatul Mondial, câștigând titlul în 2010 și 2014. (S.C.)

CUPA AFRICII PE NAȚIUNI AR PUTEA FI ANULATĂ

Cupa Africii pe Națiuni, programată între 9 ianuarie și 6 februarie 2022, în Camerun, ar putea fi anulată din cauza situației pandemice, informează RMC Sport. Decizia de anulare este în atenția organizatorilor Confederației Africane de Fotbal, după ce varianta Omicron a coronavirsului, provenită din Africa de Sud, a devenit o amenințare la nivel mondial. În plus, există problema jucătorilor, cărora le-ar putea fi interzisă participarea la competiție de către cluburile lor europene, în special cele engleze. Marea Britanie este acum în al cincilea val al pandemiei și impune o carantină obligatorie persoanelor care revin în țară din statele africane și de această măsură nu sunt scutiți fotbaliștii.

A XXXIII-a ediție a Cupei Africii pe Națiuni, o competiție bienală, ar fi trebuit să se dispute în acest an, dar a fost amânată de două ori din cauza pandemiei. Turneul final trebuia să aibă loc în ianuarie, dar a fost amânat pentru iunie-iulie, ca să se suprapună cu turneul final al Campionatului European și cu Copa America. Perioada ar fi fost potrivită din punctul de vedere al eliberării jucătorilor, însă competiția africană a fost amânată a doua oară din aceleași motive legate de răspândirea coronavirusului. (S.C.)

1 comentariu

  1. ?????? 29 decembrie, 2021 at 17:45 Răspunde

    & Dacă sunteți de părere că Mircea Rednic și-a anunțat candidatura la postul de selecționer al echipei naționale, anunțând că vrea să schimbe întreaga echipă la Dinamo, la echipa națională putând schimba și tot lotul de la o convocare la alta, post de selecționer pentru care probabil s-ar putea organiza și alegeri libere cu candidaturi precum la alegerile politice, la care să voteze jucătorii și antrenorii care au jucat și antrenat la echipa națională și chiar și jucătorii și antrenorii în activitate din primele două ligi și cu drept de practică ca antrenori obținut de la școala de antrenori, ?
    & Echipa s-ar putea numi chiar și „echipa națională de purii”, denumire adecvată, probabil, chiar și nivelului actual al fotbalului românesc, ?

Lasă un comentariu