START ÎN LIGA A 4-A ELITE LA FOTBAL, JUDEȚUL MUREȘ!

Distribuie pe:

În ediția 2021-2022, Liga 4 Elite la fotbal, județul Mureș, sunt angrenate un număr de 18 echipe, împărțite în două serii. Seria I: AFC ASA Târgu-Mureș, AS Câmpia Râciu, ACS Raza de Soare Acățari, ACS Sovata, ACS Kinder Sângeorgiu de Mureș, ACS Mureșul Rușii-Munți, ACS Miercurea Nirajului, ACS Târgu-Mureș 1898-Marosvasarhely SE 1898, ACS Târnava Mică Sângeorgiu de Pădure. Seria II: CS Iernut, ACS Academica Transilvania Târgu-Mureș, AS Înfrățirea Valea Izvoarelor, ACS Atletic Târgu-Mureș, CS Unirea Ungheni 2018, ACS Mureșul Luduș, AS Inter Sânger, ACS Mureșul Chirileu, AS Viitorul 2002 Târnăveni. În prima etapă, sâmbătă, 11 septembrie, cu începere de la ora 11.00, se vor disputa partidele: Seria I / ACS Raza de Soare Acățari - ACS Sovata, ACS Kinder Sângeorgiu de Mureș - ACS Mureșul Rușii-Munți, ACS Miercurea Nirajului - ACS Târgu-Mureș 1898-Marosvasarhely SE 1898; Seria II / CS Iernut - ACS Academica Transilvania Târgu-Mureș, AS Înfrățirea Valea Izvoarelor - ACS Atletic Târgu-Mureș, CS Unirea Ungheni 2018 - ACS Mureșul Luduș, AS Inter Sânger - ACS Mureșul Chirileu. Partida AFC ASA Târgu-Mureș - AS Câmpia Râciu, din Seria I, se va disputa duminică, 12 august, de la ora 11.00, pe Stadionul Trans-Sil. Accesul pe stadion, conform Protocului Medical aprobat de AJF Mureș, este permis următoarelor categorii de persoane: persoane vaccinate împotriva virusului Sars-Cov-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare (este necesară prezentarea adeverinței de vaccinare); persoane care prezintă rezultatul negativ al unui Test RT PCR nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore (este necesară dovada testului negativ); persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi de la confirmarea infectării cu SARS Cov 2 (este necesară dovada în acest sens); accesul minorilor se face fără restricții.

CONCLUZIILE LUI STANCIU DUPĂ EGALUL CU MACEDONIA DE NORD

Nicușor Stanciu a tras concluziile după egalul României cu Macedonia. Mijlocașul Slaviei este de părere că “tricolorii” au scor cât au putut și cât au meritat din duelul de la Skopje. România a reușit doar o remiză la Skopje, 0-0, în fața Macedoniei de Nord. Niță a fost din nou cel mai remarcat “tricolor”, iar băieții lui Rădoi rămân în lupta pentru calificare la Mondial. La un punct în spatele Armeniei, pe poziția secundă, și unul în fața macedonenilor, selecționata noastră speră încă la locul doi. În urma partidei, Nicușor Stanciu a vorbit despre punctul reușit. Mijlocașul a recunoscut că echipa noastră nu a meritat mai mult, însă a dezvăluit că ne consideră favoriți la locul secund, cu meciurile rămase pe care le avem. În plus, Stanciu a vorbit despre gazonul deplorabil de la Skopje și lipsa lui Ianis Hagi, care s-a infectat cu Covid. “E un punct până la urmă, după aspectul jocului și ceea ce s-a întâmplat pe teren, cred că este un punct bun pentru noi, nu cred că meritam mai mult, dar am făcut tot ce a depins de noi, au fost niște zile grele. Să joci trei meciuri în șase zile și două deplasări, a fost greu, ni s-au accidentat mulți jucători. S-a întâmplat și chestia cu Ianis, care ne-a lipsit în această seară, ieri eram în dubii, eram 15-16 jucători la antrenament, alții nu s-au antrenat. Până la urmă e un punct ok pentru noi, suntem la mâna noastră, am revenit luna aceasta foarte bine, având în vedere startul preliminariilor, am reușit să facem șapte puncte, cred că depinde doar de noi pentru a ajunge la baraj, mă bucur că luna aceasta am reglat-o. Normal că ne-a fost teamă după situația cu Ianis, am fost anunțați pe grupul de Whatsapp, mai rău poate a fost pentru cei care au fost anunțați și au trebuit să rămână în izolare, să nu vină la antrenament. Să stea atâtea ore să aștepte rezultatul testului, normal că a fost o îngrijorare, dar până la urmă sunt bine, sperăm să își revină și Ianis cât mai repede și să joace din nou. Nu neapărat că ne-a încurcat la ghete terenul, dar a fost unul extrem de greu, un teren pe care obosești foarte repede, e o suprafață foarte ciudată. Chiar și căpitanul și încă un jucător au venit să își ceară scuze pentru starea gazonului, dar și ei au jucat tot aici, dar până la urmă e bine că am plecat cu un punct. Eram oricum motivați pentru acest meci, știam că o victorie a noastră îi va scoate din calcul pe ei și noi să urcăm pe locul doi încă de acum. Am primit vestea înainte să ieșim la încălzire, normal că ne-am bucurat, nu se aștepta nimeni. Cred că suntem favoriți la locul doi acum, având în vedere că avem meciurile cu Armenia și Islanda acasă, dacă reușim să le câștigăm, plus ultimul meci din Liechtenstein, cred că meciurile de acasă vor fi decisive”, a declarat Nicușor Stanciu, conform sport.ro.

EI SUNT JUCĂTORII PE CARE S-AU PLĂTIT CELE MAI MARI SUME DE BANI ÎN ISTORIA FOTBALULUI

Belgianul Romelu Lukaku este fotbalistul pe care s-au plătit cele mai mari sume de bani de-a lungul timpului, în istoria fotbalului. Câțiva dintre cei mai buni jucători de pe scena fotbalistică actuală și-au schimbat echipa în această vară. Vedete de top care au semnat cu alte echipe într-o vară care a adus, în opinia multora, cea mai bună perioadă de transferuri din istorie. Aruncăm o privire la jucătorii care au reușit să mute cei mai mulți bani jucând în diferite campionate și la diferite echipe în istoria fotbalului. Mai mulți dintre cei care ocupă primele locuri în această listă s-au transferat inclusiv în această vară, cazurile lui Romelu Lukaku, Cristiano Ronaldo sau Antoine Griezmann. TOP: 1- Romelu Lukaku (Chelsea) - belgianul este liderul clasamentului, pentru el plătindu-se în total 327,5 milioane euro de-a lungul timpului; 2- Neymar (PSG) - starul lui PSG se află și el în top 3. Barcelona și Paris Saint-Germain au plătit sume uriașe pentru transferul său, care însumează 310,2 milioane euro; 3- Cristiano Ronaldo (Manchester United) - deținător a cinci Baloane de Aur, Ronaldo a costat prin transferurile sale 245 milioane euro. Clasamentul este completat de următorii jucători: 4- Álvaro Morata (Juventus): 189 milioane EUR; 5- Antoine Griezmann (Atlético de Madrid): 184 milioane EUR; 6- Ángel Di María (PSG): 179 milioane EUR; 7- Ousmane Dembélé (FC Barcelona): 170 milioane EUR; 8- Zlatan Ibrahimovic (AC Milan): 169,1 milioane EUR; 9- Philippe Coutinho (FC Barcelona): 160,3 milioane EUR; 10- Gonzalo Higuaín (Inter Miami): 159 milioane EUR; 11- Eden Hazard (Real Madrid): 150 milioane EUR; 12- Kylian Mbappé (PSG): 145 milioane EUR; 13- James Rodríguez (Everton): 140,6 milioane EUR; 14- Joao Felix (Atlético de Madrid): 127,2 milioane EUR; 15- Hernán Crespo (retras): 126,9 milioane EUR; 16- Paulinho (Al-Ahli): 126,8 milioane EUR; 17- Nicolas Anelka (retras): 123,8 milioane EUR; 18- Luis Suárez (Atlético de Madrid): 123,5 milioane EUR; 19- Juan Sebastián Verón (retras): 121 milioane EUR; 20- Joao Cancelo (Manchester City): 120,4 milioane EUR.

MIREL RĂDOI, AMBIȚIOS

Mirel Rădoi a susținut o conferință de presă în urma egalului cu Macedonia de Nord, scor 0-0, în care a vorbit despre ambițiile echipei naționale pentru meciurile ce urmează. România a reușit doar o remiză în fața Macedoniei de Nord, scor 0-0. “Tricolorii” au fost dominați de gazde, însă au ținut de un egal, pe gazonul distrus de la Skopje. Niță a fost din nou omul meciului, apărând mai multe ocazii mari ale macedonenilor și ținând naționala în joc. În urma partidei, Mirel Rădoi a vorbit despre speranțele României pentru următoarele meciuri. Cu patru runde rămase, grupa se apropie de sfârșit, iar selecționerul a dezvăluit că vede naționala măcar pe locul doi, dacă nu chiar pe primul, în cazul în care “tricolorii” reușesc o victorie surprinzătoare în Germania. “De când a apărut acest virus, nu a fost nicio acțiune fără jucători depistați cu Covid sau accidentați. Apar aceste probleme și trebuie să ai o reacție în cel mai scurt timp. E clar că nu aș putea să ne vedem decât pe locul doi, dar cu un rezultat pozitiv în Germania, pe primul loc. Lupta rămâne deschisă cu Armenia și Macedonia, era mai bine să câștigăm aici, scoteam Macedonia din lupta pentru locul doi, la partida de acasă cu Armenia trebuie să câștigăm”, a declarat Mirel Rădoi.

LOVITURĂ PENTRU KIMI RAIKKONEN!

Kimi Raikkonen, depistat pozitiv cu Covid, va rata și Marele Premiu al Italiei, după ce l-a ratat și pe cel al Olandei. Finlandezul Kimi Raikkonen (Alfa Romeo Racing), care a ratat săptămâna trecută Marele Premiu de Formula 1 al Olandei deoarece a fost testat pozitiv cu coronavirus, va lipsi și de la GP-ul Italiei. În locul său va concura, la fel ca în etapa trecută, Robert Kubica. Raikkonen este în continuare în izolare la domiciliu. “Kimi a ratat cursa de săptămâna trecută de la Zandvoort, după ce a fost testat pozitiv cu Covid-19, și încă nu a primit permisiunea de a reveni să concureze. În conformitate cu cerințele autorităților sanitare, el este în continuare în izolare la locuința sa”, se arată într-un comunicat al Alfa Romeo Racing. Marele Premiu al Italiei, a 14-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, se va desfășura în acest weekend, la Monza.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu