ISU MUREȘ LA DATORIE

Distribuie pe:

În perioada 2-3 august, pompierii mureșeni au intervenit la 66 de intervenții, din care - două incendii, două alte situații de urgență și 62 de intervenții SMURD. Dintre ele amintim:

Incendii:

- Luni, 2 august, în jurul orei 14.55, incendiu autoturism în localitatea Chiheru de Sus. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin. Incendiul s-a manifestat la compartimentul motor, acesta fiind lichidat în limitele găsite. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului: scurtcircuit electric.

- Luni, 2 august, în jurul orei 21.20, incendiu gunoaie și cauciucuri între cartierul Unirii și Bărdești, strada Voinicenilor. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș.

Alte situații de urgență:

- Luni, 2 august, în jurul orei 16.40, o persoană și doi cai electrocutați în pârâul Valea Idicelului din localitatea Idicel Sat.

Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin, ambulanța SMURD și elicopterul SMURD. Odată ajunși la locul intervenției, pompierii au identificat o persoană de sex masculin, de 53 de ani, electrocutată, victima fiind conștientă de cod galben. Persoana, după ce a primit îngrijiri medicale la fața locului de la personalul de pe ambulanță, a fost preluată și transportată la UPU SMURD Târgu-Mureș, cu elicopterul SMURD. Un minor de 15 ani, care nu necesita îngrijiri medicale, a fost preluat și transportat la CPU Reghin pentru investigații. În urma evenimentului produs au decedat doi cai.

Curentul electric în zonă a fost întrerupt pentru a împiedica orice pericol.

- Luni, 2 august, în jurul orei 18.44, copil de doi ani, cu traumatism membru superior stâng prin strivire cu un utilaj agricol, în localitatea Sângeorgiu de Pădure.

A fost solicitat elicopterul SMURD pentru acordarea primului ajutor și transportarea acestuia la UPU SMURD Târgu-Mureș. Având în vedere că la fața locului nu s-a putut extrage membrul victimei, aceasta a fost transportată la spital cu tot cu piesa metalică în care era prins brațul copilului. UPU SMURD a solicitat sprijinul pompierilor militari să intervină cu echipamente specifice din dotarea autospecialei de descarcerare pentru tăierea piesei metalice. Militarii au reușit extragerea membrului prin decuparea piesei metalice cu echipamentele specifice de descarcerare din dotare, după care, victima a primit îngrijiri medicale de specialitate.

Lasă un comentariu