ISU MUREȘ LA DATORIE

Distribuie pe:

În cursul zilei de 5 august, pompierii mureșeni au intervenit la 78 de intervenții, din care - opt incendii, două accidente rutiere, cinci intervenții în urma fenomenelor meteo periculoase și 63 de intervenții SMURD. Dintre ele amintim:

Incendii:

- Joi, 5 august, în jurul orei 14.10, incendiu de vegetație uscată produs în localitatea Gogan, comuna Bahnea. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni.

- Joi, 5 august, în jurul orei 14.10, incendiu căpițe de fân în localitatea Sânpetru de Câmpie, strada Dispensarului. Au executat misiunea pompierii militari de la Secția Sărmașu și Punct de lucru Râciu.

- Tot joi, 5 august, în jurul orei 14.10, incendiu, copac lovit de un fulger în localitatea Budiu Mic. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș.

- În jurul orei 19.40, incendiu vegetație uscată în localitatea Boiu. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara.

- În jurul orei 20.30, incendiu autoturism în municipiul Sighișoara, strada Cornești. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara. Incendiul s-a manifestat la compartimentul motor.

- În jurul orei 6.00, incendiu camion încărcat cu alimente pe DN 15, la ieșire din localitatea Suseni spre localitatea Brâncovenești. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin. Incendiul s-a manifestat în spatele cabinei, acesta a fost lichidat în limitele găsite, fără a apuca să se propage la întreg camionul. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului, a fost: jar (fumat în loc nepermis și neprotejat).

Accidente rutiere:

- Joi, 5 august, în jurul orei 15.15, accident rutier produs pe raza localității Trei Sate. Au executat misiunea pompierii militari de la Punctul de Lucru Sovata și SVSU Ghindari. În accident au fost implicate două autoturisme cu cinci persoane neîncarcerate, două sunt de cod galben și trei de  cod verde. Circulația a fost blocată pe ambele sensuri de mers, pe toată durata intervenției. Pompierii au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

Intervenții în urma fenomenelor meteorologice periculoase:

Ca urmare a codului portocaliu de vijelii, descărcări electrice și precipitații abundente, pompierii au intervenit la următoarele intervenții:

- Joi, 5 august, în jurul orei 9.35, copac căzut pe carosabil în municipiul Sighișoara, Valea Dracului. Au intervenit pentru degajarea acestuia pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara.

- În jurul orei 18.50, copac căzut peste firele de curent și carosabil în orașul Sovata, strada Bradului. Au intervenit pentru degajarea acestuia pompierii militari de la Punctul de lucru Sovata.

- În jurul orei 19.00, copac căzut pe un bloc de locuințe în orașul Sovata. Au intervenit pentru degajarea acestuia pompierii voluntari din cadrul SVSU Sovata.

- În jurul orei 19.15, copac căzut pe carosabil în municipiul Târgu-Mureș, strada Victor Babeș. Au intervenit pentru degajarea acestuia pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș.

- În jurul orei 20.40, copac căzut pe firele electrice în municipiul Sighișoara, strada Lunca Poștei. Au intervenit pentru degajarea acestuia pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara.

Lasă un comentariu