PERLE DE LA EXAMENUL DE BACALAUREAT 2021 LA LIMBA ROMÂNĂ

Distribuie pe:

Ca în fiecare an, elevii claselor a XII-a și a XIII-a au trecut prin focurile examenelor la Bacalaureat. Primul examen a fost pe 28 iunie, la Limba și Literatura Română. Unul din cele mai așteptate momente este și cel al aflării perlelor pe care o parte din cei examinați le-au scris la acest examen. Nici anul acesta nu face excepție.

La Bacalaureat 2021, aproximativ 117.807 de elevi au fost înscriși la primul examen.

Din păcate, la examenele din sesiunea de Bacalaureat 2021, nu au lipsit nici evenimentele mai puțin dorite. Cel puțin 63 de elevi au fost eliminați în prima zi de examinare, spune Ministerul Educației. Majoritatea au fost prinși încercând să fraudeze examenul. Elevii prinși au fost eliminați, luând nota 1, și nu vor putea participa decât la a treia sesiune de Bacalaureat 2021. Slaba pregătire a unor elevi, a dus la “crearea” acestor perle.

“Ana l-a iubit pe Ghiță, apoi și pe Lică, care era mai bogat, dar bărbatul ei gelos a băgat cuțitu-n ea, iar Lică, nepăsător, l-a ras pe hangiu fugind cu banii pe un cal găsit în șură.”, a fost analiza unui elev examinat.

Un alt examinat a decis să concluzioneze astfel: “Ghiță, Lică și Ana sunt niște personaje tragice care mor din vina lor. Așa se întâmplă dacă faci afaceri cu porci și alte animale” .

Când vine vorba de nuvela “Moara cu Noroc”, scrisă de Ioan Slavici, elevii trag astfel de concluzii:

“Dacă la moara cu noroc, Ghiță n-a avut deloc noroc, s-a înfuriat pe nevasta lui, că l-a înșelat cu Lică, șeful porcilor, a omorât-o scurt, dar și Lică l-a lichidat cu paloșul”.

Celebrul Constantin Negruzzi a scris nuvela “Lăpușneanu”, subiect picat anul acesta la Bacalaureat 2021. Unii dintre elevii care au scris despre această nuvelă concluzionează:

“Lăpușneanu a omorât o dată 47 de boieri, dar voia să mai omoare doi, că încă nu se săturase de ucis”.

“Lăpușneanu era crud și ofticos, că avea pică pe unii oameni, le lua ochii, urechile și mâinile și le înfigea în poarta cetății”, scrie un alt elev despre Lăpușeanu.

Acestea sunt doar o parte dintre perlele de la BAC-ul de anul acesta. Vor mai apărea și altele, cu siguranță. (playtech.ro)

Lasă un comentariu