“IUBIȚI-VĂ NEVESTELE CUM A IUBIT HRISTOS BISERICA”

Distribuie pe:

Einstein a cunoscut-o pe Mileva Maric, în 1896, la Institutul Politehnic din Zürich. Maric era cu patru ani mai mare decât el și singura femeie care studia fizica la Institut. În timp, prietenia care s-a legat între ei, grație intereselor comune, a evoluat, cei doi unindu-și destinele în ianuarie 1903. Au avut trei copii: Lieseri (decedată la vârsta de 1 an), Hans Albert și Eduard.

La 11 ani de la căsătorie, Mileva și Albert au căzut de acord că între ei nu mai era nimic, însă, de dragul copiilor, au scos din calcul un divorț. În schimb, marele fizician i-a impus nevestei o serie de condiții:

1. Te vei asigura că am ordine în haine, că voi primi trei mese regulate în cameră, că dormitorul și biroul sunt curate, iar biroul nu este folosit de nimeni altcineva.

2. Vei renunța la orice relație personală cu mine, în măsura în care nu sunt necesare din motive sociale. Mai precis, vei renunța la a cere să stau cu tine acasă ori să călătoresc cu tine.

3. Vei respecta următoarele aspecte în ceea ce privește relația pe care o ai cu mine: nu vei avea pretenția la niciun gest de intimitate, nici nu îmi vei reproșa acest lucru în vreun fel; vei înceta să mi te adresezi dacă îți cer asta; vei părăsi de îndată dormitorul ori biroul, fără să te împotrivești, dacă o voi cere.

4. Nu mă vei deprecia în fața copiilor, nici prin cuvinte, nici prin comportament. Mileva a fost de acord cu toate aceste solicitări dure venite din partea soțului ei, însă doar pentru puțin timp. În 1914, la doar câteva luni după semnarea neobișnuitului contract post-nupțial, Mileva și-a schimbat părerea, și-a luat cei doi copii și l-a părăsit pe Albert Einstein. Au divorțat abia în 1919, fără a se mai vedea în tot acest timp.

Sursa: clikpentrufemei.ro

Lasă un comentariu