EMISIUNE NUMISMATICĂ: 50 DE ANI DE LA ÎNFIINȚAREA ORGANIZAȚIEI INTERNAȚIONALE A FRANCOFONIEI

Distribuie pe:

Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 1 februarie 2021, o monedă din argint și o monedă din alamă, pentru colecționare, cu tema 50 de ani de la înființarea Organizației Internaționale a Francofoniei.

Aversul monedei din argint redă imaginea siglei Organizației Internaționale a Francofoniei, inscripția în arc de cerc “ROMANIA”, stema României, valoarea nominală “10 LEI” și anul de emisiune “2020”, iar aversul monedei din alamă pentru colecționare redă imaginea siglei Organizației Internaționale a Francofoniei, inscripția în arc de cerc “ROMANIA”, stema României, valoarea nominală “50 BANI” și anul de emisiune “2020”.

Pe reversul comun al monedelor din argint și din alamă pentru colecționare este redată reprezentarea globului pământesc ca simbol al universalității limbii franceze și inscripția circulară ,,50 DE ANI DE LA INFIINȚAREA ORGANIZAȚIEI INTERNAȚIONALE A FRANCOFONIEI”.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 500 de piese, iar tirajul pentru moneda din alamă pentru colecționare este de 5.000 de piese. Prețurile de vânzare (exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate) sunt de 350 de lei pentru moneda din argint, și de 10 lei pentru moneda din alamă de 50 bani, pentru colecționare, iar lansarea în circuitul numismatic a celor două monede se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Pentru rezervarea pieselor numismatice, în vederea achiziționării, pot fi utilizate formularele “Solicitare rezervare monedă din argint” și “Solicitare rezervare monedă din alamă pentru colecționare” de pe site-ul oficial www.bnr.ro.

Lasă un comentariu