UNII PENSIONARI DE PESTE 75 DE ANI VOR BENEFICIA DE BONURI DE MASĂ!

Distribuie pe:

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a explicat, pe pagina sa de Facebook, modul în care se va desfășura programul de 130 de milioane de euro, finanțat din fonduri europene, prin care persoanele în vârstă de peste 75 de ani care au pensia socială minimă garantată în valoare de 704 de lei urmează să primească bonuri de masă.

“Un mic sprijin pentru pensionarii cu vârsta de peste 75 de ani și cu 704 de lei lunar, la care mă tot gândesc. Anul acesta este așa dificil în contextul pandemiei, dar oricând se poate face ceva, sunt acolo.

Mulțumesc, Marcel Boloș, Ministrul Fondurilor Europene!

Avem aproximativ 130 de milioane de euro pentru acest program finanțat din fonduri europene, fiecare persoană urmând să primească 180 de lei pe lună, sub forma tichetelor electronice.

Acestea se vor folosi doar pentru achiziționarea mâncării calde de la unitățile autorizate. Primăriile vor transmite, atât tichetele către pensionari, cât și informații cu privire la unitățile autorizate, acolo unde acestea se pot utiliza.

Poți să faci bine într-o funcție publică!”, a scris ministrul Muncii.

*

Potrivit Casei Naționale de Pensii Publice, în luna mai 2020, existau 955.000 de persoane care încasau pensia minimă, din care 800.000 erau pensionari din sistemul public, iar aproape 155.000 erau pensionari agricultori.

Lasă un comentariu