LA TÂRNĂVENI, SĂRBĂTORIREA ZILEI DE „1 DECEMBRIE”, ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI, A COINCIS CU INAUGURAREA „PODULUI CENTENARULUI”

Distribuie pe:

Sărbătorim, în fiecare an, ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, cartea de aur a istoriei țării noastre, înscrise pentru eternitate și aducere aminte: Unirea Transilvaniei cu România anului 1918, drept inalienabil al națiunii române la întreg Banatul cuprins între Mureș, Tisa și Dunăre, acțiune realizată prin voința poporului și a unor oameni vizionari și mari patrioți.               

La Târnăveni, ca de altfel în toată țara, acest mare eveniment din istoria țării a fost sărbătorit cu entuziasm și încredere, onoare, respect și sinceritate, credință, iubire și speranțe. Evenimentul suprapus cu inaugurarea noului pod de trecere peste râul Târnava Mică, denumit „Podul Centenarului” a adunat laolaltă o mulțime de oameni: elevi, tineri, adulți și bătrâni, cu toții participanți la desfășurarea acestei frumoase și deosebite sărbători. Reprezentanții de seamă ai orașului, administrației locale, „in corpore consilierii locali, politicieni, profesori, femei și bărbați, cu toții au populat zona de jur împrejur, la intrare și ieșire de pe noul pod, una dintre cele mai frumoase și importante realizări de după anul 1989, început încă din anul 2013 și finalizat la numai cinci luni și jumătate de la începerea lucrărilor. Inaugurarea a avut loc într-o zi memorabilă, 1 decembrie 2019, la 101 ani de la visul unei națiuni, Marea Unire.

Putem transforma ziua de 1 Decembrie 2019 într-un eveniment pe care să-l ținem minte toată viața. Pe lângă mândria națională „1 Decembrie 1918”, inaugurarea noului pod elimină coșmarul șoferilor, incomoditatea oamenilor dincolo și dincoace de pod. Ni se înfățișează un nou contur, peisaj fericit al acestei zone, Podul Centenarului. Edilul municipiului este lăudat, apreciat și felicitat pentru această importantă realizare, conștient și răspunzător pentru legăturile economice locale, interjudețene, regionale și naționale ce le oferă șoseaua națională 14A. Odiseea poveștilor, începută încă din anul 2005: birocrație, lamentări, expertize, finanțare, incertitudini, a luat sfârșit!

Începutul ceremoniei inaugurării noului pod împodobit cu drapele tricolore și flori a fost ora 12.00, cu Imnul Național interpretat de către fanfara locală „Armonia”. A urmat o amplă slujbă religioasă pentru binecuvântarea și sfințirea noului edificiu, de către un numeros sobor de preoți. Și apoi, cuvântul domnului primar Sorin Megheșan, care a relatat cele mai importante episoade din istoria, construcția și realizarea acestei mari investiții, mulțumindu-le tuturor celor care, într-un fel sau altul, au participat la această măreață lucrare realizată în timp record. Prezent la eveniment, domnul senator Cristian Chirteș s-a arătat încântat de eforturile administrației locale pentru binele cetățenilor, prosperitatea municipiului, dar și pentru caracterul târnăvenenilor, oameni frumoși și harnici. Reprezentantul firmei Strabag, cea care a realizat noul pod, domnul Richard Steinacher salută locuitorii municipiului Târnăveni și ne spune că toate lucrările de realizare la timp, a acestora, le-a dedicat locuitorilor acestei frumoase așezări, importanței economico-sociale oferite de DN 14A. Toate etapele și episoadele demolării vechiului pod, construcția și darea în funcțiune a noului pod au fost grele.

A urmat un frumos program artistic de cântece și dansuri populare românești, oferit de ansamblurile „Junii Târnavei” și „Kokenes”. În încheiere s-a încins o mare „Hora Unirii”, după care traficul rutier pe noul pod a fost deschis.

„La mulți ani”, tuturor românilor!

Lasă un comentariu