PNL SOLICIT DESECRETIZAREA APELURILOR LA 112 ÎN CAZUL TRAGEDIEI DE LA CARACAL

Distribuie pe:

PNL solicită desecretizarea apelurilor făcute prin 112 în cazul tragediei de la Caracal, afirmă deputatul liberal Florin Roman, apreciind că aceste înregistrări “sunt dovada că adevărul nu poate fi ascuns”.

“Oricât de șocante ar fi aceste înregistrări, ele sunt dovada că adevărul nu poate fi ascuns. Opinia publică din România este mințită în continuare, aruncându-se pe piață tot soiul de fake-news-uri, menite să distragă atenția de la incompetența crasă a unor funcționari ai statului. Înregistrările sunt considerate a fi secrete pentru simplu motiv că reflectă un adevăr și o emoție, care, cu siguranță, vor bulversa opinia publică. Nimic nu este mai important decât aflarea adevărului și tragerea la răspundere a vinovaților. Mizeria autorităților, incompetența lor, indiferența și cinismul nu pot fi ascunse sub preș”, precizează Roman într-un comunicat de presă.

În opinia sa, publicarea înregistrărilor nu are cum să încurce ancheta penală, “ci dimpotrivă, poate da sentimentul că vor plăti toți cei vinovați”.

“Se mizează probabil pe faptul că odată cu trecerea valului de emoție, vinovații vor scăpa. Se înșeală amarnic. Înregistrările nu vor șoca doar România, ci o lume întreagă. Motivul invocat pentru secretizare este fals, nu are susținere juridică, ci dimpotrivă, duce la aflarea adevărului. Fac un apel către conducătorii MAI să se abțină de la declarații mincinoase. Și să se roage pentru sufletul unui copil chinuit, ucis de multă, multă incompetență!”, adaugă Roman, conform sursei citate.

Lasă un comentariu