RECICLĂRI - pamflet satiric

Distribuie pe:

Mare sărbătoare, mare de-a-ndoaselea, ziua de 31 ianuarie fix, despre care nu s-a prea auzit până acum, plagiată neapărat și necondiționat, necenzurată la trecerea prin vamă, precum multe alte days, mărci înregistrate, made in America!

Această zi, preluată din lumea copiilor, a oferit prilej unor “regizori” de la o “creșă” pentru persoane vârstnice, să demonstreze că, bătrânii “au dat în mintea copiilor” (zicere din popor), ceea ce nu ar trebui să îngrijoreze.

Deoarece manifestația a fost senzațională, s-a decis ca ziua de măreață sărbătoare să fie promovată festival, poate chiar unul “demențial”, conform viziunilor tot mai actuale în conduita modernistă, aplicat cu succes pe meleagurile mioritice de două parale!

Evenimentul istoric s-a încheiat cu multă satisfacție, prin răsturnarea desertului din final cu capu-n jos. Un desert deosebit, cu cap! Probabil și cu ceva urme de creier. Unde nu-i cap... vai de... bătrâni! Reușita a fost una haioasă, de râsul curcilor.

Recent, o nouă frăzoaie amuzantă, ziua umbrelei, marcantă pentru protejarea capului de acțiunile insolației și a creierului încins de suprasolicitare la eforturi intelectuale.

Se mai studiază includerea în programe de super-relaxare al tradiționalului șotron, alt joc de copii, adaptat vârstnicilor dispuși oricând să sară într-un picior, încântați, revigorați fără niciun alt tratament. S-ar putea reactualiza jocul cu “batistuța”, pe melodia, “mi-am pierdut ieri o batistă...” și un joc mai puțin cunoscut, “mi-am pierdut personalitatea”. Amuzant, adică de-a-ndoaselea sau de-amuzamentelea!

“Prin piață trece paiața...” (L. Lădariu: Poeme)

Lasă un comentariu