“BAT CLOPOTE SEMNÂND REÎNTREGIREA...”

Distribuie pe:

Ce poate fi mai înălțător decât să fii azi român în România? Să simți cum inima ta bate în același ritm cu marea inimă a țării?

Cu aceste cuvinte a început programul artistic susținut de elevii școlii Gimnaziale “Romulus Guga” din Tg.-Mureș. De ziua țării, cu mic, cu mare, au urcat pe scena sălii festive copii îmbrăcați în strai de sărbătoare, purtând pe chipuri emoția și bucuria aniversării.

De la cântec patriotic la dans popular, de la versuri înălțătoare la scenete ce reconstituie momente cruciale din istoria națională, elevi din ciclul primar și gimnazial au încântat spectatorii - părinți, bunici, profesori și colegi.

Cu sinceritatea și naivitatea vârstei, copiii au dat viață personalităților istorice care au făcut posibilă împlinirea unui vis de milenii.

S-a remarcat corul școlii condus de profesoara Veress Orsolya, ale cărui cântece au fost preluate de auditoriu, cântece încărcate de emoție și dragoste de neam.

Un moment important a fost reconstituirea hărții României, conturată de elevi ai claselor gimnaziale purtând în mâini baloane tricolore, lansate spre azurul cerului pe melodia formației Voltaj “Din toată inima pentru România!”.

S-au implicat cu dăruire în organizarea evenimentului învățătoarele Bocicor Maria, Turcu Corina, Bugnar Lavinia, Popa Iuliana, Dogaru Ana, Ianos Georgeta, Rusu Margareta, profesoarele Văidean Claudia, Căpâlna Iulia, Ramadan Lucica, Szaszgaspar Roxana, Eperejesi Noemi.

Grupul de dansatori a fost instruit de doamna Gabriela Frenț, iar doamna Iulia Maier a coordonat un grup de elevi ce participă la cursul de muzică populară.

Nimic nu ar fi fost posibil fără contribuția inimoasei directoare a școlii, profesor Macavei Luminița Daniela, care a coordonat toate manifestările închinate împlinirii a o 100 de ani de Românie întreagă, liberă și demnă, și 25 de ani “Romulus Guga”.

 

Lasă un comentariu