OBEZITATEA AR PUTEA FI ÎNVINSĂ CU UN NOU MEDICAMENT

Distribuie pe:

Oamenii australieni de știință de la Universitatea Noul Wales de Sud (UNSW), citați de descopera.ro, susțin că au testat un nou medicament împotriva obezității, care s-a dovedit eficace pentru reducerea greutății în testele efectuate pe șoareci de laborator.

“Inițial, am dorit să dezvoltăm un nou medicament care să țintească depozitele de grăsime toxică din mușchii scheletici. Așa am descoperit, cu surprindere, că șoarecii pe care era efectuat studiul au luat mai puțin în greutate după ce le-a fost administrat medicamentul.

Șoarecii pe care îi studiam la acea vreme și care primeau o alimentație bogată în grăsimi, pentru a li se induce obezitatea, nu au acumulat la fel de multă grăsime ca animalele care nu primeau medicamentul. Așa că am conceput un medicament care accelerează arderea caloriilor în mușchii scheletici și, astfel, are un efect împotriva obezității.

Deoarece obezitatea este un factor de risc important pentru numeroase afecțiuni, inclusiv bolile cardiovasculare și cancerul, orice terapie nou apărută în acest domeniu ar putea avea beneficii pe scară largă.

În viitorul apropiat, echipa noastră are în plan realizarea mai multor teste pe animale, iar pe baza acestor rezultate vom extinde domeniul de aplicare a medicamentului pentru a ținti enzimele responsabile de acumularea țesutului adipos în zone diferite ale corpului, altele decât mușchii scheletici.

Rezultatele se arată deja promițătoare în această etapă, însă avem mai multe teste de realizat în cadrul studiilor pe animale pentru a explora profilurile de siguranță", afirmă cercetătorii australieni. 

Lasă un comentariu