Protecţia divină, inima şi... greşeala

Distribuie pe:

„Tu eşti sub protecţia divină şi Dumnezeu nu întârzie niciodată să vină la întâlnirea cu tine".

Florence Scovel Shinn (1871-1940): A studiat la Academia de Arte-Frumoase din Pennsylvania. În prima parte a carierei a ilustrat literatură pentru copii, în cărţi şi reviste. A jucat şi câteva roluri principale în piese de teatru, la New-York. Pasiunea lui şi a soţiei pentru teatru a mers până acolo de a construi un teatru în curtea atelierului din New-York. În cea de a doua parte a vieţii şi carierei sale, Florence Scovel a susţinut conferinţe de metafizică şi a scris patru cărţi, prin care arată că omul, prin puterea gândului şi a cuvântului rostit, prin stările de spirit pe care le trăieşte, îşi poate construi propriul destin. „Nimic nu e prea bun ca să nu fie cu adevărat. Nimic nu e prea minunat ca să nu se întâmple. Nimic nu e prea bun ca să nu dureze".

***

„Când ne-am născut, Dumnezeu ne-a dat ca leagăn inima unei mame".

Henri Lacordaire (1802-1861): Ilustru reprezentant al catolicismului, orator, scriitor, şi profesor de teologie francez, autor de citate: „Înainte de orice fiţi buni; bunătatea îi dezarmează pe cei mai mulţi oameni". „Răul nu are nevoie de cultură; El se naşte fără pregătire, ca mărăcinii într-un pământ părăsit". „Pentru o viaţă fericită este nevoie numai de trei lucruri: binecuvântarea lui Dumnezeu, cărţi şi un prieten".

***

„Cei care trec cu vederile greşelile, fiind în toate încântaţi că le-au reuşit o nedreptate, lasă loc nelegiuirilor, care, în timp, tot pe ei îi vor pedepsi".

Papirus Insinger, XXIX, 23 - „Cugetare antică"

***

P.S. „Deci, fraţilor, bucuraţi-vă! Desăvârşiţi-vă, mângâiaţi-vă, fiţi uniţi în cuget, trăiţi în pace şi Dumnezeul dragostei şi al păcii va fi cu noi. Îmbrăţişaţi-vă unii pe alţii cu sărutare sfântă. Sfinţii toţi vă îmbrăţişează. Harul Domnului vostru Iisus Hristos şi dragostea lui Dumnezeu Tatăl şi împărtăşirea Duhului Sfânt să fie cu voi cu toţi"

(II Corinteni 13, 11-13).

„1001 CUGETĂRI" vol. XII

Lasă un comentariu