BANII ROMÂNIEI (LXXIII) VALORI CAPITALIZATE ÎN AFARA ȚĂRII

Distribuie pe:

Au existat și plângeri penale, plângeri clasate de procurori cu un argument remarcabil: dacă ANAF nu a fost în stare să clarifice după 2 ani dacă taxa trebuia plătită, cum putea contribuabilul să se sustragă de la plata ei? În 2016 decizia a fost emisă de către ANAF pentru o sumă cu 9 cifre, din care mai mult de jumătate sunt acum dobânzi și penalități. A fost respinsă și contestația, deci urmează ca antreprenorul nostru să își găsească dreptatea în instanță", spune Gabriel Biriș.

El adaugă că vor fi afectați de această decizie ANAF, jucători precum OMV Petrom, Exxon, Lukoil și toți furnizorii lor de bunuri și servicii. „Nu cred că cei care au început acțiunea împotriva antreprenorului nostru au dus ideea până la capăt. Din motive obscure (să nu uităm că miza aici nu este bugetul, TVA în litigiu trebuind rambursat), cei care au început și finalizat execuția acestei lucrări au deschis, însă, Cutia Pandorei. Problema e că nu ei suportă costul dezastrului pe care îl creează, ci România. Adică contribuabilii români, fie că suntem antreprenori sau angajați.

În consecință, fostul ministru din Cabinetul tehnocrat conchide că ANAF distruge firmele românești și protejează multinaționalele.

În același registru se înscrie și poziția adoptată de către organizațiile patronale.

„Secretarul general al Asociației Oamenilor de Afaceri (AOAR) din România, Cristian Pârvan, a declarat că majoritatea controalelor Direcției Antifraudă din Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) au loc la firme mici și foarte mici, nu la companii mari și multinaționale.

Direcția Antifraudă se duce la firma cu doi angajați și nu se duce la o multinațională, pot să vă garantez asta, pentru că din 7.815 controale făcute la firme în semestrul I au fost la firme care de abia s-au înființat în 2013. E formidabil cum o Direcție Antifraudă face, în trei luni, 7.815 controale, potrivit rapoartelor de activitate ale ANAF pe trimestrul I. Din 7.815 de controale, 6.817 au fost cu amenzi aplicate. Din raportările europene, văd că se fac controale la firmele mari. Din raportările noastre, văd că la noi controalele se duc tot la firme din orășele, firme cu doi angajați, fie că este un magazin de pește, fie că este un magazin cu produse pentru agricultură. Au dat 28,9 milioane lei amenzi în trei luni. Am împărțit și eu aceste sume la numărul de societăți și te întrebi de ce muncește atât această direcție, să ia 15.000-17.000 de lei la un control", a declarat Cristian Pârvan, citat de agenția AGERPRES.

(va urma)

 

Lasă un comentariu