Europa, Logica și... Dreptatea

Distribuie pe:

„Cred cu tărie în existența lui Dumnezeu, pe baza intuiției, observațiilor, logicii și, de asemenea, a cunoașterii științifice. Știința încearcă să înțeleagă ceea ce universul nostru este și cum funcționează, inclusiv noi, oamenii. Religia are ca scop înțelegerea scopului și semnificația din universul nostru, inclusiv propriile noastre vieți.

Charles Hard Townes (1915-2015), laureat al premiului Nobel pentru fizică (pentru lucrări în electronica cuantică, crearea primilor maseri și laseri). A studiat la Universitatea Furman, și-a luat masterul la Universitatea din Duke. În 1936 a absolvit Institutul de Tehnologie din California, de unde a primit un titlu de doctor. În al Doilea Război Mondial a lucrat la sistemele de bombardament radar.

***

„De când am intrat în noile structuri europene, găsim tot felul de oameni, cu tot felul de păreri. Unii dintre aceștia, care se consideră fii ai „creierului mare" și se consideră că au destulă minte, ar trebui ca «Dumnezeu să ia o șurubelniță și s-o răsucească puțin». Cu cât se golește mintea mai mult, cu atât omul se umple de har sfânt. Lumea, în mare parte, este plină de blocuri, de adevărați zgârie nori, de peste 500 m înălțime. Oamenii își scutură praful unul peste altul. Mulți nu mai știu ce este un pământ înverzit, plin cu flori; unii nu știu ce este o rândunică și multe altele.

În America, la o universitate ce se ocupă istoricește de Sfânta Scriptură, de Noul și Vechiul Testament, au un ogor semănat cu grâu, ca să priceapă ce înseamnă «grâu». Ca să-și dea seama ce înseamnă «păstor» și «oaie», au o turmă cu câteva oi și un cioban cu o bâtă. Și este Universitate. Fără cuvinte!"

Paisie Aghiorâtul (1924-1994), transmisionist în armata Greciei, „transmisionist" în armata Domnului! Preot monah athonit pe care Biserica Ortodoxă Română îl sărbătorește pe 12 iulie

„POPOARELE vor fi fericite atunci când educația integrală a cetățenilor se va sprijinii pe ADEVĂR și DREPTATE".

George Călinescu (1899-1965), critic, istoric literar, poet, prozator.

P.S. „Omul găunos (rău, gol de bine) judecă la-ntâmplare, dar cel ce se încrede în Domnul se poartă cu grijă. Cel ce se încrede într-o inimă semeață, (mândră), acela e nebun; dar cel ce umblă în înțelepciune se va mântui".

Proverbele lui Solomon 28, 25-26

„1001 CUGETĂRI" vol. XII

Lasă un comentariu