În urma sesizărilor primite la redacție de la cititorii cotidianului „Cuvântul liber”, privind lipsa coșurilor de gunoi de pe malul Mureșului (din zona Aleea Carpați), ing. Cristian Bratanovici – director al Administrației Bazinale de Apă Mureș – face următoarele precizări: ,,La recepția lucrărilor am făcut investițiile, cu toate că n-ar fi intrat în atribuțiile noastre. Am pus băncile, stâlpii ornamentali și coșuri de gunoi (care au dispărut între timp). Am dorit, într-o formă sau alta, să colaborăm cu Primăria orașului Târgu-Mureș, respectiv cu Poliția Locală pentru a prelua supravegherea acestor alei pietonale, noi neavând posibilitatea de a amenda. După aproximativ doi ani, au început să apară vandalismele. Administrația Bazinală de Apă, neavând în statut angajarea de personal care să se ocupe de salubritate, am dorit să propunem această variantă de colaborare cu Primăria, astfel încât să preia investiția (bănci, coșuri de gunoi, stâlpi). Precizez că nu am primit acceptul, nici până în prezent, de a ne lega la rețeaua de iluminat stradal. Acel iluminat e exclusiv contribuția Apelor Române, fiind suportat de instituția noastră din barajul de priză. Din cei nouă stâlpi, patru sunt în curte la Sistemul de Gospodărire a Apelor, urmând a fi repuși în momentul când vom avea asigurată o oarecare ordine și pază pe zona respectivă. Lucrarea de investiție e finalizată, deci nu mai pot contribui cu alte sume. Ar fi ilegal. Accept, în schimb, să repun la starea inițială și Primăria Târgu-Mureș sau asociațiile de proprietari să preia”.
Vineri, 21 iulie, după interviul cu conducerea ABA Mureș, a avut loc o întâlnire între conducerea Administrației Bazinale de Apă Mureș și reprezentantul Primăriei Târgu-Mureș, în urma căreia s-a convenit inițierea demersurilor privind administrarea cu titlu gratuit a aleilor de promenadă și spațiilor verzi de pe malul Mureșului (din zona Aleea Carpați) de la Administrația Bazinală de Apă Mureș, către Primăria Târgu-Mureș, cu condiția asigurării ordinii, pazei și salubrității din partea Primăriei, urmând ca prezenta colaborare să fie, consfințită printr-o hotărâre a Consiliului Local.
Conform art. 8, lit.k din Ordonanța nr. 21/2002, privind gospodărirea localităților urbane și rurale, Consiliile locale, precum și primarii au obligația să asigure ,,întreținerea digurilor și a malurilor, a cursurilor de apă, executarea lucrărilor de protecție și întreținere a albiilor, efectuarea altor lucrări de protecție contra inundațiilor, asigurarea scurgerii apelor, asanarea terenurilor insalubre și prevenirea poluării apelor”.