ACTIVITĂȚI INFORMATIV-EDUCATIVE

Distribuie pe:

Recent, inspectori cu atribuții pe linie de informare și prevenire și doi agenți de la Biroul de Siguranță Rutieră din cadrul Direcției Poliția Locală Târgu-Mureș au participat la activități de informare a preșcolarilor în grădinițe din municipiul Târgu-Mureș: grădinița „Rândunica", grupa „Albinuțele" - educatoare Pop Camelia și Szekely Geta, grădinița „Lumea copiilor", grupa „Mijlocie Română A"-educatoare Sava Alina, grădinița „Nr. 10", grupa „Furnicuțele" - educatoare Rita Moldovan și Claudia Moldovan.

Aceste activități informativ-educative au vizat modalitățile de comportare a copiilor pe timpul deplasării dintre școală și casă. După cum ne-a relatat dl Valentin Bretfelean - directorul executiv Poliția Locală Târgu-Mureș, accentul a fost pus pe traversarea străzii, pe creșterea nivelului de precauție atunci când se află singuri la domiciliu - privind obstrucționarea accesului străinilor în casă precum și modul de sesizare a instituțiilor polițienești în situația în care se află în pericol - inclusiv prin accesarea numărului de urgență „112".

„Micuții, foarte receptivi, au urmărit cu interes un filmuleț de prezentare a instituției, au adresat întrebări inspectorilor de poliție locală, iar la finalul acțiunilor aceștia au primit o „recompensă dulce" din partea cadrelor instituției.

Astfel de activități le tratăm cu toată seriozitatea urmărind în principal atingerea scopului preventiv-educativ, atât de important la nivelul preșcolarilor"- a subliniat directorul executiv de la Poliția Locală Târgu-Mureș.

Lasă un comentariu