Sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat 2017 a debutat săptămâna aceasta, cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, proba A. Conform calendarului examenului, în 8 – 9 iunie este programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, proba B. Vor urma: în 12-13 iunie – Evaluarea competențelor digitale, proba D; 14-16 iunie – Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, proba C. Din 26 iunie încep probele scrise. Prima dintre ele va fi la Limba și literatura română, proba Ea), apoi, în 27 iunie – Limba și literatura maternă, proba Eb); 28 iunie – Proba obligatorie a profilului, proba Ec), iar în 30 iunie – Proba la alegere a profilului și specializării, proba Ed).
În 5 iulie se vor afișa rezultatele (până la ora 16) și depune contestațiile (între orele 16 – 20), iar în perioada 6 – 9 iulie va avea loc rezolvarea acestora, urmând ca în 10 iulie să fie afișate rezultatele finale.
Elevii care nu vor promova examenul de Bacalaureat în sesiunea de vară se vor putea înscrie în cea de-a doua sesiune.
Pentru derularea în condiții de siguranță a Bacalaureatului, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a suplimentat dispozitivul curent care acționează pentru siguranța comunității, peste 61 de polițiști mureșeni acționând, zilnic, suplimentar, față de activitățile dispozitivelor curente din teren. Cele 48 de centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare, după cum se arată în comunicatul de presă al IPJ Mureș. Documentul prevede și că ,,din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităților de învățământ, 44 de polițiști sunt de la structurile de ordine publică, iar 14 sunt polițiști de la rutieră, restul fiind de la alte structuri de poliție. Echipajele din teren vor acționa pentru a depista și lua măsurile legale față de persoanele care, prin comportamentul sau activitățile pe care le desfășoară, afectează siguranța publică. De asemenea, polițiștii rutieri vor acționa pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum și a ambuteiajelor. Polițiștii sunt în teren pentru menținerea ordinii și siguranței publice și fluidizarea traficului rutier, în zona unităților de învățământ, astfel încât examenul național de Bacalaureat să se desfășoare în condiții de normalitate”.