LEGEA TURISMULUI ȘI A TICHETELOR DE VACANȚĂ

Distribuie pe:

Vestea bună pentru bugetari că de la 1 iulie 2017 vor primi câte un tichet de vacanță a fost anunțată încă din luna ianuarie, de către ministrul turismului Mircea Dobre.

„Tichetele de vacanță o să le introducem undeva în jurul datei de 1 iulie 2017. În programul de guvernare am spus că dăm un tichet la valoarea salariului minim pe economie. Bugetul acum poate duce doar un tichet de vacanță de valoarea salariului minim pe economie pentru fiecare bugetar", a declarat, în luna ianuarie, ministrul Turismului Mircea Dobre.

Aflat vineri, 19 mai, a.c., la Brașov, Mircea Dobre a declarat că legea turismului și cea a tichetelor de vacanță vor intra, până la 1 iunie, în dezbatere publică. Tichetele de vacanță vor fi valabile timp de un an de la data emiterii și nu vor putea fi înstrăinate, având marcat pe ele codul numeric personal al beneficiarului, spune ministrul turismului, Mircea Dobre.

 Vorbind despre importanța și rolul acestora, ministrul a punctat:,,Este un beneficiu în primul rând pentru cetățenii angajați în sistemul public, pentru că noi când am realizat acest program și am considerat că trebuie să meargă, să funcționeze acest program, ne-am gândit, în primul rând, vă spun sincer, la latura umană pentru un angajat în sistemul public, în primul rând, când își ia o vacanță, în concediu stă acasă(…) Pe când, când ai aceste vouchere de vacanță, oricum pleci."

În ceea ce privește tichetele de vacanță, ministrul Turismului a declarat, pentru AGERPRES, că efortul bugetar va fi de aproximativ 400 de milioane de euro anual, dar beneficiile vor fi pe termen mediu și lung atât pentru statul român, cât și pentru cetățenii care le vor folosi, fiind vorba despre angajații din sistemul public.

Propunerea ministrului turismului este ca să se vină chiar cu îmbunătățiri la această lege, care va fi în dezbatere publică 30 de zile, declarând în acest sens: ,,Noi deja avem un grup de lucru format din Federația Patronatelor de Turism din România, cu cei din Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România și din Coaliția de dezvoltare din România și nu numai, și doresc să vină cât mai mulți actori implicați să spună fiecare ce are de spus, să ne trimită materiale astfel încât să avem o lege bună în acest domeniu de activitate".

Mircea Dobre a mai menționat că unele instituții publice au cuprins deja în bugetul pe acest an sumele necesare pentru tichetele de vacanță, iar celelalte o vor face la rectificarea bugetară. 

Lasă un comentariu