De când circulă gratuit, studenţii nu mai încap în vagoane!

Distribuie pe:

În luna februarie 2017, odată cu dreptul oferit studenţilor de a circula gratuit pe calea ferată, traficul CFR Călători a crescut cu 75 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„CFR nu are destule vagoane pentru cât trafic au generat studenţii de când aceştia au gratuitate pe calea ferată. Compania se confruntă în continuare cu o lipsă de vagoane, de material rulant, în contextul creşterii solicitării din partea studenţilor, în special.

Ultimele două weekend-uri, am crezut că deja a început sezonul. Trebuie să ştiţi că, în luna februarie, traficul generat de studenţi faţă de luna februarie 2016 a crescut cu 75%, de la 209.000 de călători studenţi la 355.000. În acelaşi timp, numărul abonamentelor care s-au cumpărat în luna februarie 2017 a ajuns la peste 4.400, faţă de 1.050, cât s-au procurat în februarie 2016.

În weekend, ne confruntăm cu o situaţie deosebită, mai ales în staţiile care deservesc campusuri universitare şi, în special, în Bucureşti. Am luat câteva măsuri de eficientizare a activităţii. Astfel, în fiecare vineri, sâmbătă şi duminică lucrăm cu câte 24 - 30 de casieri, avem peste 11 case dedicate studenţilor, marcate, iar prin megafoane, aproape din minut în minut, se îndrumă studenţii spre aceste case.

De asemenea, în fiecare weekend, suplimentăm numărul vagoanelor din garniturile către oraşe cu până la 120 de vagoane", a declarat Iosif Szentes, directorul general al CFR, citat de Agerpres. 

Lasă un comentariu