La începutul acestei luni, a intrat în vigoare Ordonanța de urgență nr. 60/2016 pentru modificarea și completarea Legii nr. 76/2016 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă. Măsurile impuse sunt benefice celor două categorii de beneficiari ai serviciilor oferite de Agenția Județeană de Ocuparea Forței de Muncă: persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și angajatorilor.

Astfel, de la Gheorghe ȘTEF, directorul executiv al AJOFM Mureș, aflăm că angajatorii care încadrează în muncă pe o perioadă nedeterminată absolvenți ai instituțiilor de învățământ (indiferent de nivel), primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat, o sumă de 900 de lei, cu obligația menținerii raportului de muncă pe o perioadă de cel puțin 18 luni. În cazul persoanelor cu handicap, perioada acordării este de 18 luni.

Angajatorii care încadrează în muncă pe o perioadă nedeterminată șomeri în vârstă de peste 45 de ani, persoane cu dizabilități, șomeri de lungă durată, tineri NIT (tineri cu vârsta între 16 și 24 de ani, care nu au loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activități de formare profesională) sau părinți unici susținători ai familiilor monoparentale, primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată, suma de 900 de lei, cu obligația menținerii raportului de muncă pe o perioadă de cel puțin 18 luni.

Angajatorii are încadrează în muncă șomeri care, în termen de 5 ani de la data angajării îndeplinesc, conform legii, condițiile pentru a solicita pensie anticipată parțial, beneficiază lunar, pe toată perioada angajării, până la data îndeplinirii condițiilor respective, de o sumă de 900 de lei.

Lasă un răspuns