Ajutorul anual pentru veteranii de război rămâne la 335 de lei!

Distribuie pe:

Până la data de 13 noiembrie 2016, pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV), se află în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind ajutorul anual acordat veteranilor de război, văduvelor de război, precum şi accidentaţilor de război pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice.

În proiectul de hotărâre, MMFPSPV propune menţinerea acestui ajutor, care se va plăti odată cu pensia din luna decembrie 2016, la cuantumul de 335 de lei (atât cât s-a acordat şi anul trecut), deşi numărul beneficiarilor a scăzut de la 17.688 de persoane, în anul 2015, la 13.677 de persoane, în 2016.

În nota de fundamentare, iniţiatorii se justifică: „Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică în Buletinul de preţuri nr.7/2016, preţurile mărfurilor nealimentare au fost mai mici cu 2,2%, iar tarifele serviciilor s-au micşorat cu 0,9% în luna iulie 2016 comparativ cu aceeaşi lună a anului 2015, iar rata inflaţiei în luna iulie 2016 comparativ cu luna iunie 2015 a fost de - 0,8%. Scăderea preţurilor la mărfurile nealimentare cu 2,2% a fost determinată de evoluţia preţurilor la combustibil, energie electrică, gaze şi încălzire centrală şi alte tipuri de mărfuri, înregistrând şi acestea o scădere. De asemenea, tarifele serviciilor au scăzut în medie cu 0,9%, în principal pentru apă, canal, salubritate, transport şi abonamente radio/TV. Astfel, având în vedere faptul că diminuarea preţurilor la mărfurile nealimentare şi la tarifele serviciilor nu au influenţat negativ veniturile persoanelor care au calitatea de veterani de război şi văduve de război, precum şi de accidentaţi de război în afara serviciului ordonat, propunem menţinerea cuantumului ajutorului anual la 335 lei".

Propunerile, sugestiile şi opiniile cu privire la acest proiect pot fi transmise la adresa de e-mail dezbateri@mmuncii.ro.

Lasă un comentariu