Un moment plin de… copii, profesori, emoții, cu adevărat sărbătoresc, datorită și noii conduceri! Talentata și frumoasa nouă directoare a Liceului, Renata Veer, a făcut ca și deschiderea anului școlar să fie la fel, mai ales pentru cei care au petrecut 12 ani bătuți pe muchie acolo, între care mă număr și eu, fiindu-i admiratoare din copilărie, de când eram colege în aceeași clădire eu – muziciană, ea – pictoriță. Ieri, curtea Liceului de Artă a fost arhiplină într-o atmosferă mult mai veselă decât pe vremuri…

Reținem inspiratul discurs al directoarei, arhisuficient pentru a ilustra reușita evenimentului:

„Dragi elevi, stimați părinți, distinși profesori și colegi, în fiecare an, la mijloc de septembrie, emoțiile elevilor care pășesc pentru prima dată pe porțile școlii se reunesc cu cele ale dascălilor, părinților, bunicilor. Astăzi, împreună, marcăm un nou început, un nou an școlar, plin de emoție și speranță, și încheiem un an de muncă asiduă, exercițiu și performanță. Cu o tradiție nestinsă în timpul istoric și în spațiul cultural, liceul nostru polarizează atenția și interesul, atrăgând, prin oferta sa educațională, prin mediul de pregătire profesională, caracterizat prin eficiență, interdisciplinaritate și diversitate culturală, având tot mai mulți elevi dornici să descopere tainele artelor plastice și muzicale de specialitate. Astfel începe anul școlar 2016/2017, cu 40 de clase, 10 primare, 14 gimnaziale, 16 clase liceale cu predare în limba română și maghiară. Această instituție a confirmat așteptările celor care au crezut în valoarea ei, elevii noștri devenind nume de referință în domeniul artelor, cu o carieră prestigioasă în țară și străinătate, care ne-au ajutat în validarea socială a valorilor artistice. Și în acest an școlar, ne propunem să promovăm noi standarde în acest domeniu educațional, dezvoltând sistemul de valori și competențe vocaționale artistice, prin intermediul activității tuturor dascălilor noștri, care, prin profesionalismul și pasiunea dăruite elevilor, au format un tot unitar, au conturat acest profil distinct, recunoscut și apreciat în întreaga lume -comunitate. În anul încheiat, noi toți, împreună, am reușit să dezvoltăm parteneriate și proiecte educaționale culturale, în vederea dezvoltării instituționale, a examenelor naționale și sprijinirea activităților de secretariat, realizarea unui sistem de supraveghere în ambele clădiri, achiziționarea și montarea grilajelor de fier pe geamurile de la parterul clădirii 2 din strada Mărăști, unde a fost finalizat proiectul de reabilitare și mansardare a clădirii II, izolare, curte interioară, ignifugare… Renovarea și igienizarea sălilor de clasă, a curții Liceului, vopsirea terenului de baschet și fotbal, montarea a două mese de tennis outdoor, renovarea gardului împrejmuitor, înlocuirea și pictarea gardului de lemn. Renovarea bibliotecii școlii, înființarea unei săli de lectură dotate cu am promovat imaginea școlii în comunitate, prin participarea elevilor la olimpiade, concursuri, competiții, activități extracurriculare și extrașcolare, cu rezultate deosebite.

Ne mândrim cu integrarea absolvenților, în proporție de 80%, în învățământul superior de artă din țară și străinătate, absolvenții neadmiși în învățământul superior fiind integrați 95% pe piața muncii.

În ultimii 10 ani, am avut un procent de promovabilitate foarte bun, de peste 85%, la examenul de bacalaureat.

Cu ajutorul Primăriei municipiului, al proiectelor europene și culturale desfășurate, în acest an am reușit dotarea a 7 săli de clasă cu bănci și scaune noi, dotarea a 6 ateliere de artă plastică, cu șevalete, băncuțe pentru desen, mese și scaune noi; urmează 40 de dulapuri pentru sălile de muzică, reamenajarea amfiteatrului cu sistem de mobilier nou, înlocuirea scaunelor din sala festivă, dotarea cu aparatură profesională de sonorizare, amplificator, boxe, microfon, achiziționarea unui copiator performant pentru derularea în siguranță internet și calculatoare, dotarea sălilor cu laptopuri, table magnetice, cu portative, proiectoare, interactivă Edu, reînnoirea completă a toaletelor de la parter și etajul 2, montarea a două boilere pentru asigurarea apei calde, recompartimentare. Privitor la fațada clădirii, fiind o clădire veche, monument istoric, ce aparține Parohiei Romano-Catolice, în luna mai 2016 Parohia a încheiat un contract ferm de realizare a proiectului de fațadă, prin insistența opiniei publice și a unor părinți darnici și dornici să se schimbe ceva, în mai bine.

Dragi elevi vechi și noi, ne bucurăm să vă avem alături, atât de deosebiți, creativi și ambițioși, să ne punem împreună amprenta, an de an, pe evoluția societății într-o perioadă în care creativitatea devine esența progresului și o interacțiune constructiv-formatoare între voi și lumea din jur. Vă dorim mult spor la învățătură, un an deosebit!”

 

Lasă un răspuns