Am lipsit o vreme din acest colț de pagină și cred că nu este nevoie de prea multe explicații. Fuziunea cu PMP ridica o serie de probleme ce se cuveneau lămurite, înainte de a ieși în public, cu declarații. Congresele extraordinare reunite ale PMP și UNPR au aprobat în unanimitate protocolul privind fuziunea prin absorbție a UNPR și PMP. Fuziunea a generat o a treia forță politică, alături de PSD și PNL. PMP numără, acum, 2.518 consilieri locali, 51 consilieri județeni, 44 primari, 138 de viceprimari și va fi al treilea grup parlamentar în Camera Deputaților.

Pentru progresiști, motivele pentru care s-a săvârșit fuziunea sunt că nici PSD, nici PNL nu au oferit respectul pe care UNPR îl merita. Nu puteam, cu conștiința împăcată, să acceptăm varianta de fuziune a PSD, care spunea – facem fuziune în termenii noștri și noi alegem ce oameni păstrăm, ce oameni dăm afară din partid. Nu puteam spune, cu conștiința împăcată, că acceptăm nici neseriozitatea PNL, care una spunea și alta făcea. UNPR nu stă după nimeni și nici la cheremul nimănui. Așa că am ales a treia cale, cale ce legitimează o alternativă credibilă la uzatul binom PSD – PNL.

În județul Mureș, am avut deja discuții amănunțite referitoare la modalitățile practice prin care să ducem la îndeplinire mandatul reieșit din congresul de fuziune. Rămâne ca foaia de parcurs a fuziunii să stabilească programul politic, etapele administrative și logistice, lucruri de care sunt pe deplin convins că ne putem achita, în cel mai scurt timp. Momentan lucrăm la definitivarea Consiliului Executiv Județean, în care să fie reprezentate echilibrat toate zonele din județul nostru. Estimez că săptămâna viitoare vom fi în măsură să facem publice modificările în conducerea PMP Mureș, echipa cu care vom intra în competiția electorală.

Lasă un răspuns