Margot Wolk nu era nazistă, dar era una dintre cele 15 tinere care erau angajate la „Bârlogul lupului”, sediul lui Hitler, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, pentru a gusta mâncarea liderului, ca nu cumva să fie otrăvită. Margot Wolk s-a născut în 1917 la Berlin. Fiica unui angajat al căilor ferate, ea se bucurase de o tinereţe fără griji, având chiar prieteni evrei, până când naziştii au ajuns la putere în 1933. Primarul oraşului, un nazist înfocat, a forţat-o pe Margot să devină degustătoare. În fiecare zi, un gardian SS (Schutzstaffel – Eşalonul de protecţie) le lua pe ea şi pe celelalte fete într-un autobuz special şi le ducea într-o şcoală, unde gustau mâncarea liderului nazist. „Mâncarea era întotdeauna vegetariană. Existau mereu zvonuri că britanicii vor să-l otrăvească pe Hitler. Nu se atingea de carne. Ni se dădea orez, tăiţei, ardei, mazăre şi conopidă – îşi aminteşte Margot. Unele dintre fete începeau să plângă când se apucau de gustat pentru că le era foarte frică. Trebuia să mâncăm tot. Apoi trebuia să aşteptăm o oră şi de fiecare dată eram înspăimântate că ne vom îmbolnăvi. Plângeam ca nişte câini pentru că eram bucuroase că am supravieţuit.” Margot Wolk, în prezent în vârstă de 96 de ani, este singura care a supravieţuit. Toate colegele sale au sfârşit împuşcate de Armata Roşie în ianuarie 1945.