Născut la 11 octombrie 1946 în satul Logig, judeţul Mureş, din părinţii Vasile şi Maria, tânărul Vasile Chiorean, a avut de înfruntat moartea de două ori, şi tot de atâtea ori mama i-a ţinut lumânarea. Dumnezeu i-a ajutat să treacă cu bine şi astfel a făcut primele 4 clase (1953-1957) în satul natal, apoi a urmat o întrerupere de 4 ani şi de abia în 1961 a început ciclul doi la Lunca Tecii, făcând naveta aproximativ 8-10 km/zi absolvind clasa a VIII-a în anul 1965.
În acelaşi an a reuşit la Seminarul Teologic din Cluj unde efectiv a făcut 4 ani, dar a absolvit în anul 1969 Seminarul Ortodox Român de 5 ani din Cluj-Napoca, întrucât anul III l-a susţinut peste vară intrând din anul II în anul IV.
În anul 1969 a reuşit la Institutul Teologic de grad Universitar din Sibiu făcând la zi 3 ani, iar anul IV, la fără frecvenţă, luându-şi licenţa la muzică, în anul 1973.
În anul 1972 luna lui cuptor 30 se căsătoreşte cu învăţătoarea Cătălina Borşa din Cozma, fiica lui Izidor şi Maria, iar în 22 şi 24 august din acelaşi an este hirotonit întru diacon şi preot pe seama noii Parohii Ortodoxe Române din Batoş cu filia Uila, începând cu luna august.
La propunerea părintelui protopop Ilie Damian este transferat în luna martie 1979 în Parohia Ortodoxă Română Reghin-Iernuţeni.
Cea mai mare reuşită a tânărului părinte este desigur, ctitorirea primei biserici noi în oraşul Reghin în regimul comunist.
Lucrările la biserică au durat 10 ani: 1985-1995, iar la noua casă parohială trei ani: 1991-1993.
Această osteneală a credincioşilor din Iernuţeni a fost răsplătită la 20 august 1995 prin sfinţirea bisericii de către însuşi P.F.P. Patriarh Teoctist, înconjurat de P.S.Andrei al Alba Iuliei, P.S. Ioan al Harghitei şi Covasnei şi P.S.Episcop vicar Ioachim al Romanului şi Huşilor şi de un sobor de 57 de preoţi şi diaconi. P.F.P. Patriarh Teoctist l-a răsplătit pe părintele Vasile Chiorean cu distincţia cea mai înaltă pentru clerici, Crucea patriarhală.
În aceeaşi parohie, a mai ridicat în roşu, o a doua biserică, în perioada 1996-2000, mai mică, în cartierul Făgăraş, unde păstoreşte din 2002 părintele Vasile-Cătălin Chiorean, băiatul cel mare, iar din anul 2011 este înlocuit prin pensionare, de băiatul mijlociu, părintele inspector dr. Claudiu-Dorin Chiorean. Şi al treilea băiat, Marius-Nicolae Chiorean este licenţiat în teologie.
Între anii 1989 – 2000 a funcţionat şi ca dascăl de religie la Şcoala Generală nr. 6 din Reghin.
Menţionăm apariţia a două cărţi ale părintelui Vasile Chiorean: „Repere istorice la un album al satului Logig” – 2011, „Versuri populare, poezii alese şi învăţături duhovniceşti” – 2013, prefaţate de Î.P.S.Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, lucrări de marcă, de importanţă majoră, şi ,,20 de ani de la Sfinţirea Bisericii Ortodoxe Române Reghin – Iernuţeni, prima biserică din ţinuturile mureşene sfinţită de un Patriarh, Teoctist Arăpaşu şi 100 de ani de la naşterea sa”.
Personalitate marcantă, dotată cu o mare putere de muncă şi de convingere, polarizează în jurul său toate conştiinţele păstoriţilor şi colaboratorilor săi, antrenându-i într-o susţinută operă de organizare şi ridicare a elementului românesc şi creştinesc.
Părintele Vasile Chiorean se înscrie fără îndoială şi pe bună dreptate, în pleiada marilor clerici ai Bisericii Ortodoxe Române din Transilvania, pentru profundul său devotament, materializat în fapte, faţă de Biserica noastră strămoşească şi faţă de poporul român.