În cadrul festivalului „Simfonii de toamnă” desfășurat săptămâna trecută la Târgu-Mureș, a fost inclus un eveniment inedit aflat la prima ediție, intitulat sugestiv „Pomana porcului”, unde 13 echipe de bucătari s-au întrecut să-și arate măiestria culinară cu preparate bazate pe carne de porc. Ciorbe de porc, cârnați, fripturi de tot felul, coaste de porc, sarmale și multe alte bunătăți au fost gătite de sâmbătă dimineață de maeștri bucătari. „Am gătit astăzi la tăierea porcului o ciorbă tradițională de cârnați cu kaizer, friptură împănată cu morcovi și usturoi, friptură la ceaun, cârnați și sângerete de porc și mască de porc.”, a declarat domnul Veres, din echipa Piețe Târgu Mureș. Unii nu au vrut să-și divulge secretele culinare prea ușor. „Pe vremea când era totul tradițional, așa se făcea mâncarea. Se puneau pe grătar coaste și mușchiuleț așa ca pe vremea lui nenea Nicu.”, ne-a spus Nicu bucătarul șef al echipei „Bugetarii”. Atât echipele cât și spectatorii participanți la ineditul concurs au avut parte de mâncare gustoasă, de băutură de calitate, dar mai ales de multă voie bună. Aproape toate echipele au primit un premiu, așa cum urmează: „BSG Târgu-Mureș” premiul de excelență, „Căsuța Bunicii” cele mai bune produse tradiționale, „Bugetarii” – master chef, „Bucătarii regelui Ferdinand și Pompierii Mureșeni” premiul special al juriului, „Echipa din Reghin” – echipa cea mai frumoasă, „Piețe Târgu Mureș” – cea mai frumoasă prezentare, „Stana Cașva” – cele mai bune sarmale, „Total Fleish” – cea mai bună ciorbă de porc, „Doina&Jeno” – cei mai buni cârnați, „Aluniș Mureș” – premiul de excelență prin simplitate, „Silvicultorul” – cel mai bun debutant. După terminarea competiției, a urmat binemeritata degustare la care au fost invitații toți cei prezenți.

Lasă un răspuns