Din ciclul „România fascinantă" Amor nebun, la primărie…

Distribuie pe:

„…are să se întâmple lucru mare, cocoană, măcar să știu de bine că merg la cremenal!"

(I.L. Caragiale - O noapte furtunoasă)

Armando, Fernando, Rodrigo, Alberto și câți or mai fi ei - toți amanții latino de prin telenovele își pot ascunde „performanțele" în fața primarului din „dulcele târg al Ieșilor", al cărui „caz" a ținut, la sfârșitul săptămânii, capul de afiș al presei scrise, vorbite, văzute și auzite de pe cuprinsul țării.

Îndrăgostit - lulea și turbat de gelozie, la cei doar 59 de ani ai săi, edilul-șef de pe plaiurile moldave a pus la bătaie (pe banii contribuabililor) toată tehnologia de vârf în materie de spionaj, bașca poliția locală și clanurile de interlopi din municipiul-reședință de județ pentru a-și urmări iubita, pe stradă, la coafor, la piață, la piscină, la cantină și pe unde mai avea ea de mers, neslăbind-o, practic, nicio clipă din priviri, într-o amplă acțiune care depășește „hărțuirea sexuală", fiind de-a dreptul o „hărțuire informatică". Adevăru-i că, atunci când te apucă la vârste din astea, fragede, amorul ia forme cu totul și cu totul imprevizibile. Culmea iubirii a fost atinsă când primarul l-a pus pe șeful poliției (un fel de Nae Ipingescu, din piesa citată, dacă e să facem paralele și interpretări de texte) să verifice dacă și în ce ritm scârțâie patul în care urma să doarmă „iubi". Bine, gurile rele zic că ei „compătimeau împreună" încă de anul trecut, că, vorba lui Jupân Dumitrache, tot din piesa citată: „Ei, așa e, ale tinereții valuri", și-au petrecut împreună vacanța în Franța, iubirea lor s-a consolidat în timp, juna a răspuns la „amoarea" lui, el a răspuns la „amoarea" ei, clar că nimic nu-i mai putea despărți, nici măcar nevasta, de care edilul a și divorțat, ca să-și ia de-o grijă.

Lucrurile au mers bine o vreme: dom' primar era vesel din cale-afară, tânăra a evoluat și ea, atât din punct de vedere profesional, cât și financiar, de la 800 de lei net pe lună a ajuns să câștige hăt, peste 3.000 de lei, și-a luat mașină mică, bijuterii și alte marafeturi, amorul (cum se întâmplă adesea în astfel de cazuri) fiind direct proporțional cu suma de pe fluturașul de salariu.

Desigur, cei doi s-ar fi iubit până la vârste înaintate (mai ales primarul), daaaar… dar, „oameni răi din lumea rea", ce să vezi, „le-au închis cărarea". Și ce oameni răi pot fi mai răi decât cei de la DNA? Aceștia, terminând cu număratul caprelor, struților și găinilor dlui Toni Greblă și văzând că, pe moment, nu mai e nimic de încătușat, numai cât ce trimiseră mascații în bătătura primarului iubăreț, solicitând arestarea lui pe motive de corupție. Ei au încurcat, pesemne, corupția cu seducția, niște capete obtuze, ce mai… „Cremenalul" l-a păsuit, deocamdată, pe edil, plasându-l sub control judiciar. Tevatura însă e mare și se mai poate mări: el riscă să-și piardă funcția de vicepreședinte de partid, va fi târât - cum se spune, prin tribunale, va da explicații, declarații - ce neplăcut!

Suntem însă convinși că, nu-i așa, dragostea va ieși biruitoare. Amorul nu numai că e un lucru foarte mare, dar are rațiunile lui, pe care rațiunea nu le are. Așa a spus un gânditor francez.

…Adevăru-i că domnișoara după care i s-au aprins primarului călcâiele și aparatura e frumușică, nimic de zis, dar nici edilul, nici DNA nu sunt chiar cu toate țiglele pe casă…

 

Lasă un comentariu