Dr. Dorin Florea: „SPRE DISPERAREA POLITICIENILOR, SOCIETATEA CIVILĂ FUNCŢIONEAZĂ SINGURĂ"

Distribuie pe:

După ce le-a mulţumit participanţilor din mediul academic, cultural şi ştiinţific la conferinţa „Identitate, etnicitate, etnocentrism, naţionalism, în contextul actual al Uniunii Europene", în care au fost evocate evenimentele din urmă cu 25 de ani, cunoscute sub genericul „Martie negru", dr. Dorin Florea, primarul municipiului Târgu-Mureş, şi-a exprimat satisfacţia că societatea civilă a reuşit să discute deschis despre acest subiect, cicatrizând răni şi aducând armonie, pe când politicienii au preferat să discute separat, ei nefăcând altceva decât să provoace şi să profite, de-a lungul vremii, de tot ceea ce s-a întâmplat. „Fostul preşedinte Emil Constantinescu a preferat să participe la dezbaterea de la Bernady, iar nouă nici măcar un telefon nu ne-a dat. Iată că societatea civilă s-a dovedit a fi mai isteaţă decât politicienii. Aceştia nu se dezmint, ei rămânând aceeaşi gaşcă de profitori. Ceea ce le recomand eu atât românilor, cât şi maghiarilor este să scoată definitiv din vocabular cuvântul minoritar. Acesta să fie folosit eventual în sensul de atitudine, dar în niciun caz cu referire la etnie. Cuvântul ar trebui scos şi din toate actele normative, întrucât nu face decât să stigmatizeze o parte dintre cetăţeni. De asemenea, părinţii nu ar trebui să îşi înveţe copiii că fac parte dintr-o minoritate, ci că fac parte dintr-un întreg, să respecte şi să iubească locul în care trăiesc. Trebuie să încurajăm valorile, şi nu mediocrităţile", a declarat edilul-şef al oraşului nostru, ieri, într-o întâlnire cu ziariştii.

Pe de altă parte, dr. Dorin Florea consideră că legea partidelor, aflată în plin proces de adoptare, ar trebui să interzică folosirea afişelor şi pliantelor electorale, iar banii proveniţi de la bugetul de stat să nu fie acordaţi partidelor, ci mass-media, care să pună la dispoziţia candidaţilor spaţii gratuite de emisie.

O altă propunere venită din partea primarului târgumureşean este aceea ca Guvernul să nu mai emită nicio decizie după data de 20 decembrie, deoarece, de obicei, între Crăciun şi Anul Nou, se iau cele mai aberante hotărâri.

Lasă un comentariu