PRO MEMORIA - VASILE NETEA

Distribuie pe:

Se împlinesc, la început de primăvară, 26 de ani de la trecerea la cele veșnice a istoricului și omului de cultură Vasile Netea.

Cu acest prilej va avea loc o comemorare la Deda, în organizarea Primăriei din localitate, Fundației Culturale „Vasile Netea" și Despărțământului Central Județean Mureș al ASTREI.

Astfel, la ora 10.30, în curtea bisericii, acolo unde își doarme somnul de veci, ne vom ruga împreună cu preoții Gabriel Fărcaș și Ionuț Cadar, pentru sufletul său, și vor fi depuse coroane și jerbe de flori.

Cu începere de la ora 11, în sala de ședințe a Consiliului Local, va avea loc evocarea „Deda - leagăn al copilăriei și tinereții lui Vasile Netea", sub patronajul doamnei Lucreția Cadar, primar al comunei.

Viața și opera lui Vasile Netea vor face obiectul evocărilor susținute de personalități ale scrisului și culturii mureșene: dr. Nicolae Băciuț, dr. Florin Bengean, dr. Liviu Boar, prof. Gheorghe Dărăban, Ioan Ilieș, Ilarie Gh. Opriș, Lazăr Lădariu, dr. Valentin Marica, Mihail Art. Mircea, Dimitrie Poptămaș, Ilie Șandru.

Vă așteptăm cu drag!

Lasă un comentariu