CREDINȚA ÎN DUMNEZEU este însoțită de o lucrare de mari proporții, ea este rezultatul unor strădanii repetate zi de zi; ea este ceva viu pe care nu trebuie să îl separăm niciodată de viața noastră cotidiană. Iată ceea ce trebuie să înțelegem pentru a putea descifra cuvintele lui Iisus: „Dacă veți avea credință cât un grăunte de muștar, veți zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo, și se va muta”. Putem muta un munte din loc, dar nu închipuindu-ne că îl putem muta dintr-odată. Putem muta un munte, dar deplasându-l piatră cu piatră! Fiecare piatră deplasată, adică fiecare succes (faptă bună), cât de mic ar fi, ne mărește credința, fiindcă ne simțim mai zdraveni, mai puternici, mai stăpâni pe situație. Aruncând o privire înapoi, măsurăm drumul străbătut… și atunci, se poate întâmpla deja ca, la jumătatea lucrării făcute, această credință a noastră să se întărească într-atât încât putem muta restul ce ne-a rămas dintr-odată”.
Omraam Mikhael Aivanhov (1900-1986), filosof, pedagog, alchimist, mistic, magician, astrolog. La vârsta de 17 ani devine discipolul Maestrului Peter Deunov în Bulgaria, care îl trimite în Franța unde va ține conferințe timp de 50 de ani, până la moartea sa în anul 1986. „De la naștere, am avut o înclinare spre foc; mai târziu am înțeles că nu trebuie să mă ocup atât de mult de focul exterior, ci trebuia să aprind mai întâi inima mea (sufletul), apoi pe cea a altora”. „Există o lume a armoniei, o lume a veșniciei de unde au ieșit toate formele, toate culorile, întreaga muzică, iar eu am pătruns în această lume”.
***
„EXISTĂ O LEGE ETERNĂ, ALTFEL SPUS, RAțIUNE A LUI DUMNEZEU, CARE GUVERNEAZĂ ÎNTREGUL UNIVERS”.
Toma d’Aquino (1225-1274), filosof, doctor al Bisericii, teolog, călugăr dominican. A fost al șaptelea fiu al contelui Landulf din marea casă feudală Aquino. A studiat la Universitatea de la Napoli cele șapte arte liberale ale gramaticii, logicii, retoricii, aritmeticii, geometriei, muzicii și astronomiei. În anul 1256 a primit titlul de Magistru iar în 1259 pleacă la studii pentru șase ani în Italia. A fost luat în slujba lui Papa Urban al IV-lea ca scriitor și savant.
***
„Împăratul Marc Aureliu se ruga divinității să-i dea trei lucruri: CURAJ, ca să poată schimba ce se poate schimba; CALM, pentru acceptarea cu seninătate a ceea ce nu poate schimba; ÎNȚELEPCIUNE, ca să știe să discearnă între cele două”.
Emisiune„Viața spirituală” – 2010
„1001 CUGETĂRI”