Cel puţin în prima sa jumătate calendaristică, luna februarie şi-a urmat, ca mod comportamental, predecesoarea. De cum a pus „piciorul” în pragul sezonului, adică chiar din prima ei zi, a început, cum de altfel îi stă şi bine, cu ninsori urmate de puţin ger. Fulgii de nea au fost presăraţi aproximativ pe întreg teritoriul judeţului, prioritar pe la munte, şi chiar dacă la Târgu-Mureş n-a depăşit 10 cm, sau la Sărmaşu 16 cm, stratul de zăpadă a fost suficient pentru ca iarna să fie iarnă, peisajul imaculat, spre satisfacţia noastră, a tuturor, şi, mai ales, a copiilor aflaţi şi ei în vacanţă.
Zăpada a adus treptat şi frigul. Staţiile meteorologice din judeţ au înregistrat minusuri încă din a doua zi a lunii (- 6,8 grade C) la Târgu-Mureş, ca apoi să scadă la minus 10 grade C, în noaptea de 3 spre 4 februarie. După o oarecare relaxare a temperaturilor de 4-5 zile, s-a instalat gerul care a ţinut din 8 până în 12 ale lunii, el continuând să se păstreze în cursul acestei săptămâni. Cele mai mici temperaturi au fost în dimineţile zilelor de 8 spre 9, (-12,9 grade C), şi 10 spre 11 (-16,0 grade C ). Foarte frig a fost şi în dimineaţa zilei de ieri când, la Târgu-Mureş, au fost minus 14,7 grade C.
Meteorologii locali ne asigură că va fi o iarnă frumoasă şi în zilele următoare. Nu va mai ninge, zăpada se va păstra, dar nici frigul nu-şi va părăsi tăria de cel puţin minus 10 grade C. Datele meteorologice se referă, în principal, la Târgu-Mureş, dar ele sunt aplicabile cu uşoare variaţiuni la nivelul întregului judeţ. Zăpadă mai mare există şi la Sărmaşu, iar la Lăpuşna măsoară 46 de cm. Fiind la o altitudine mai joasă, municipiul Târgu-Mureş rămâne polul frigului din întreaga depresiune a Transilvaniei.