Dascăli mureșeni
S-a născut în 24 noiembrie 1976, în comuna Saschiz, județul Mureș, fiind singurul copil al familiei Bogdan. Acolo și-a petrecut toate vacanțele, într-un cadru rustic, în care a învățat să simtă natura.
Cursurile primare și gimnaziale le-a urmat la Școala Generală nr. 6 din Sighișoara. În paralel cu ciclul gimnazial, a studiat vioara, la Școala Populară de Artă din Sighișoara. Pasiunea pentru muzică a fost dublată de cea pentru literatură, fiind văzută de cei din jur ca un copil dependent de lumea de hârtie, care îi permitea să-și dea frâu liber imaginației.
În 1996 a absolvit Liceul Teoretic „Joseph Haltrich” din Sighișoara, la profilul uman, iar apoi a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității „Transilvania”, din Brașov, secția filologie, specializarea română-franceză.
În perioada 2000-2013 a lucrat ca profesor titular de Limba și literatura română la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Târgu-Mureș, în anul școlar 2010-2011, fiind detașată la Colegiul Național „Unirea”, Târgu-Mureș. A obținut definitivatul cu media 9,37, iar apoi gradul II cu media 9,16, ambele la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.
În cadrul instituției școlare la care a debutat s-a implicat în multiple activități manageriale și culturale, devenind coordonator programe și proiecte, membru al Consiliului Administrativ, coordonator al ariei curriculare Limbă și Comunicare. A creat o revistă școlară, „Coloana”, care a apărut în regim bianual, timp de 13 ani, însumând perioada în care a profesat în acel liceu. Această revistă a obținut în ultimii patru ani locurile I și II la Concursul județean de reviste școlare. A coordonat Concursul de creație „Brâncușiana”, care s-a transformat, treptat, dintr-un concurs municipal, în unul regional. A participat, ca responsabil cu orientarea vocațională, la Proiectul POSDRU, „Drumul spre succes” și a organizat diverse activități caritabile. Este coautor al ghidului metodologic „Proiecte didactice. Limba și Literatura Română”, apărut la Casa de editură „Mureș”, în anul 2009, sub coordonarea domnului profesor Ioan Mașca.
În anul școlar 2013-2014 s-a detașat la Colegiul Național „Unirea”, unde a creat o nouă revistă școlară, „Atelier fragil”. Din anul școlar 2014-2015 este profesor al Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian”.
În toată această perioadă a acordat o atenție deosebită dezvoltării profesionale, urmând diverse cursuri: Formare de specialiști în evaluare INSAM (Târgu-Mureș, 2011), E-formare – Competențe integrate în societatea cunoașterii (Târgu-Mureș, 2011), Cursul de formator (Cluj-Napoca, 2012), Strategii de educație nonformală, (Iași, 2013), Management educațional (Timișoara, 2013), Manager de proiect (Cluj-Napoca, 2013).
A participat la numeroase simpozioane și conferințe naționale, printre care: ANPRO, ediția a XII-a (Cluj-Napoca, 2011), Experiențe didactice în context multicultural (Târgu-Mureș, ediția a II-a și ediția a III-a, 2012, 2013). A făcut parte din juriul unor concursuri prestigioase ale disciplinei, cum ar fi: Concursul de creație și interpretare a poeziei religioase „Vasile Voiculescu” sau „Bătălia cărților”, organizat de Biblioteca Județeană Mureș, în colaborare cu ISJ și Consiliul Județean.
Le-a impregnat și elevilor săi același simț al responsabilității și dorința de a concura pentru a-și învinge limitele. Dovadă sunt rezultatele de top obținute la concursurile de profil, ca și: Concursul de creație artistică „Brâncușiana” (7 premii I , 4 premii II și 3 mențiuni), Festivalul-Concurs „Serafim Duicu” ( 2 premii I, 2 premii II, 2 mențiuni și un premiu special), Concursul de creație „Ploaie în luna lui Marte” (2 mențiuni), Concursul de interpretare „Vlăsiile” (1 premiu I, 2 premii II), Concursul de creație și interpretare a poeziei religioase „Vasile Voiculescu” (2 premii III), Concursul de creație „Cuvinte ce exprimă adevărul”, secțiunea recitare, (1 premiu I, 3 mențiuni), Concursul de interpretare din opera lui Grigore Vieru „Strigăt șoptit” (premiul I), participare la faza națională a Olimpiadei de Limbă, Literatură și Comunicare (2013).
Din anul școlar 2013-2014 este metodist al ISJ Mureș și coordonator al Cercului Metodic al Profesorilor de Limba și Literatura Română, Târgu-Mureș.
În paralel cu aceste activități, nu a aban-donat niciodată pasiunea pentru scris, debutând liric în revista LITART, în octombrie 2012.
Primul volum de poezii, „Desene în colivie”, a apărut în ianuarie 2013, la Casa de editură „Mureș”, și a fost popularizat în cadrul câtorva ediții ale emisiunii „ Vitralii”, realizată de către doamna Margareta Pușcaș, la Radio Târgu-Mureș. A mai publicat articole și eseuri în „ Cuvântul” și în „Vatra veche”, în prezent lucrând la cel de-al doilea volum de versuri.
La final, o mărturisire de suflet: „Trei lucruri mă motivează – credința în Dumnezeu, iubirea pentru fiul meu, Flavius, și încrederea în scrisul meu”.