Prima zăpadă. Atenție, vine gerul!

Distribuie pe:

Târziu, calendaristic, cea de-a doua parte a iernii lui 2014 a dat, totuși, prima zăpadă, între Crăciun și Anul Nou. În județ, principalul beneficiar a fost municipiul Târgu-Mureș și împrejurimile, unde stratul de nea a ajuns la 7 cm. Odată cu zăpada s-a întețit și frigul. Temperaturile pozitive care au dominat Sărbătoarea Crăciunului au ieșit din scenă, locul lor fiind luat de cele negative. În dimineața zilei de 29 decembrie, la Târgu-Mureș mercurul termometrelor a scăzut la minus 3 grade C. La Sărmașu s-au înregistrat minus 4 grade C, iar la Târnăveni minus 5 grade C.

Stratul de zăpadă este anemic, de nins a mai nins puțin ieri, până înspre seară. Marea lovitură o va da gerul, care, în noaptea din 29 spre 30 decembrie a.c., se va prăvăli ca o avalanșă peste noi, făcând ca în dimineața zilei de 30 decembrie mercurul termometrelor să scadă dramatic, la Târgu-Mureș și în împrejurimi, până la minus 15, minus 18 grade C.

Odată gerul instalat va ține și mâine și poimâne, el devenind mult mai aprig la cumpăna dintre ani, în noaptea de Revelion.

Meteorologii noștri locali sunt de părere că, deși frigul va mai slăbi din intensitate, prima săptămână a noului an va fi dominată de către acesta, urmând ca, de la o zi la alta, să slăbească din intensitate.

Așadar, mult doritul peisaj de iarnă a apărut și pe la noi, dar nu chiar cum l-am fi dorit. Oricum, de el se vor bucura copiii, și lucrul acesta trebuie să ne înveselească și pe noi, chiar dacă va fi necesar să ne protejăm mai mult nasul și picioarele. Dacă e ger și zăpadă înseamnă că semne bune noul an are!

Lasă un comentariu