Din anul 1985, când Organizatia Națiunilor Unite a declarat ziua de 5 decembrie Ziua Internațională a Voluntarilor, întreaga lume marchează această zi prin diferite proiecte sau inițiative adresate celorlalți. Voluntariatul devine astfel o artă, și anume de a dărui din dragoste pentru cei din jur, nu doar pentru binele personal. În acest fel, prin voluntariat, arătăm că tinerilor le pasă de viitorul țării.

Voluntariatul este o formă de donație, doar că, în acest caz, nu se donează bani sau obiecte, ci se donează timp și energie; ce se primește în schimb? Se dezvoltă sau se exersează abilități care se vor dovedi valoroase în viața de adult. De asemenea, se câștigă o rețea de prieteni, în care prietenia nu poate fi convertită în resurse personale, ci în rezultate comune, obținute de întreaga echipă de voluntari din care face parte.

Voluntariatul cultivă emoții pozitive, cultivă acțiuni pozitive.

Ziua Internațională a Voluntariatului este momentul potrivit pentru a ne încuraja și inspira unii pe alții la noi activități în beneficiul celor care au cel mai mult nevoie de asta.

Și pentru că prevenirea antidrog în comunitate este bazată pe voluntariatul antidrog, vă invit pe toți cei care pot să facă un gest bun pentru ceilalți să îl facă…. Dacă cineva din comunitatea noastră mureșeană are o problemă legată de consumul de droguri, atunci are nevoie, cu siguranță, de ajutor; așa că, pentru a fi un prieten adevărat, să-i spunem unde să ceară ajutor, unde se găsește un specialist, poate un prieten.

Nu vreau cuvinte mari și frumoase, deoarece este suficient un „MULȚUMESC!” tuturor celor care fac voluntariat în comunitatea noastră.

Lasă un răspuns