După un an și două luni de la decizia definitivă de incompatibilitate pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție în cazul senatorului Akos Mora, acesta a demisionat marți, 18 noiembrie 2014, din Senatul României.
După anunțul privind demisia, senatorul mureșean a declarat: „Nu există niciun argument juridic privind încetarea mandatului. Nu există nicio decizie de instanță, care să prevadă încetarea mandatului de senator. O invocare a acestei decizii este incorectă”.
Reamintim că Agenția Națională de Integritate (ANI) a solicitat de mai multe ori Senatului să aplice sancțiunile disciplinare de revocare din funcție a lui Mora Akos Daniel, ca urmare a deciziei definitive și irevocabile nr. 6289/24.09.2013 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, referitoare la starea de incompatibilitate constatată în cazul său, la data de 20 aprilie 2011.
Atunci, ANI a constatat că senatorul Mora Akos a încheiat contracte între societatea comercială în cadrul căreia deținea calitatea de director-asociat și între unități aflate sub autoritatea Consiliului Județean Mureș. În urma acestor contracte, a fost constatat un beneficiu patrimonial în cuantum de 15.689.344 de lei.
Totodată, ANI precizează că, din momentul în care raportul de evaluare a stării de incompatibilitate a rămas definitiv, toate drepturile salariale încasate de Mora Akos Daniel pot constitui prejudiciu în sensul legii penale. Akos Mora a fost ales senator, în noiembrie 2012, pe listele Partidului Național Liberal, în circumscripția electorală nr. 28 Mureș, colegiul uninominal nr. 3 (municipiul Târnăveni, orașele Iernut și Luduș, comunele Adămuș, Ațintiș, Bichiș, Bogata, Chețani, Cucerdea, Cuci, Gănesti, Ogra, Tăureni, municipiul Sighișoara, comunele Albești, Apold, Bahnea, Băgaciu, Bălăușeri, Coroisânmărtin, Daneș, Mica, Nadeș, Saschiz, Suplac, Vânători, Viișoara, Zagăr).