În plină campanie electorală _ pentru „prezidenţiale” _ „flaşneta” (purtătorul de «vorbe» al unui candidat), decreta, la un post de televiziune că: „Ăia care nu votează nu contează, când vor veni la vot, atunci o să ne intereseze”. Zău?..
Ei bine, exact acest indice măsoară ratarea unui clase politice prin alungarea Omului (cu O mare) de la dreptul său constituţional de a avea ce alege. Iar în România, de multă vreme, cei mai deştepţi şi mai buni dintre cetăţeni se abţin de la vot sau, în cel mai bun caz, şi-l anulează. Pentru că n-au ce să aleagă în mod real.În realitate, Omul nu contează, ci doar Votantul. Politicienii nu au nevoie de Oameni liberi, creativi, deştepţi (adică, de… reversul lor!), ci doar de Votanţi. Când, de fapt, Omul ar trebui să conteze, nu Votantul. Pentru că oameni există tot timpul, votantul există doar o dată la 4 sau 5 ani. Omul munceşte, plăteşte taxe (pe seama cărora voi puteţi fura!), consumă, are vise, speranţe etc.
Dacă pe voi, politicienilor, candidaţilor de orice fel nu vă interesează de existenţa noastră, ca Oameni, de ce ne-ar interesa pe noi să vă băgăm în seamă şi să vă legitimăm în vreun fel? În România niciodată nu s-au votat concepte, idei, strategii, viziuni, planuri, soluţii, ci doar s-au „tranzacţionat” persoane, grupuri de interese, sloganuri demagogice. Adică, un fel de marfă alterată (ca în piaţă, când se vând roşii stricate _ foarte ieftine şi amărâţii le cumpără, în detrimentul calităţii!) în ambalaje strălucitoare!
Notă: Cu ce se ocupă politicienii după nişte alegeri? Printre altele, cu şpaga! În dosarul Microsoft, DNA a cerut avize pentru urmărirea penală a nouă foşti miniştri _ senatorii Şerban Mihăilescu şi Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu şi Adrian Ţicău.
Potrivit DNA, persoanele din Guvern, ministere şi din societăţile implicate în derularea proiectului privind licenţele Microsoft pentru şcoli ar fi pretins 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane achitate de Executiv în cadrul contractului. Vorba cuiva: „S-au Cocoş de bani! Acum se face… decontul!” Sperăm! (G.G.)